Cursusaanbod
Covid Routing Eemhuis (4)

Updates naar aanleiding van het coronavirus

Scholen in de Kunst neemt de besluitvorming rondom Covid-19 serieus. We volgen de maatregelen die het kabinet neemt en zullen hier telkens eventuele nieuwe maatregelen bekendmaken. Berichten delen we ook op onze sociale media.

Update  16 september 2021
Met ingang van 25 september gaan er verdere versoepelingen gelden. Voor onze locaties betekent dat dat de 1,5 meter afstand niet meer verplicht is. Het Kunstplein en Café Bruis gaan we daarom weer inrichten en gebruiken als voorheen. Volgende week hopen we duidelijkheid te hebben over het openen van de horeca. Voor onze cursussen en muzieklessen hoef je géén coronatoegangsbewijs te hebben. Iedereen is dus van harte welkom.

We vragen je alleen uitdrukkelijk om bij klachten thuis te blijven. Zo voorkomen we samen nieuwe besmettingen. En daarnaast blijft het een goed idee om regelmatig je handen te wassen en elkaar een beetje ruimte te geven. 

Update 1 september 2021
Op dit moment ziet het er goed uit uit voor het nieuwe cursusseizoen. Voor muziekscholen en centra voor de kunsten gelden geen bijzondere maatregelen meer, zelfs de koren mogen weer zingen. Wel vragen we iedereen de 1,5 meter afstand te respecteren en bij klachten niet naar je cursus of muziekles te komen. N.B: dit geldt ook voor griep- en verkoudheidsklachten! Vraag aan je docent of het eventueel mogelijk is de les online te volgen.

De regels voor onze sector lees je op de website van de Rijksoverheid

Update 25 juni 2021
Morgen gaan de volgende versoepelingen in, die ook in de cultuursector weer meer ruimte geven. Voor onze locaties geldt dat je in de gangen en trappenhuizen nu geen mondkapje meer hoeft te dragen. We vragen je er wel een bij je te hebben, voor het geval de 1,5 meter een keer niet te handhaven valt. In de bibliotheek hoef je ook geen mondkapje meer te dragen.
Daarnaast mag er weer gezongen worden! Helaas is het niet meer gelukt nog repetities in te plannen voor onze koren, maar ieder koor komt nog één keer bij elkaar om samen te zingen. 

De vierde etage in het Eemhuis blijft wél een doorstroomlocatie; er kan dus niet gewacht worden door ouders en ook café Bruis blijft gesloten tot de zomervakantie.

Update 1 juni 2021
Het kabinet heeft op 28 mei j.l. besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten, namelijk op 5 juni. Dat betekent dat we vrijwel alle groepslessen weer binnen mogen geven, behalve samen zingen.

Vanaf zaterdag 5 juni herstarten alle groepslessen binnen. Dit geldt ook voor de groepslessen voor volwassenen. Alleen de koren moeten dus nog wachten op de laatste stap. 
Alle cursisten ontvangen op 2 juni een mail met alle informatie op een rij. Mail niet ontvangen? Check je spambox.

Update 17 mei 2021
Zojuist heeft het kabinet besloten dat de aangekondigde versoepelingen door kunnen gaan. Dat betekent dat Scholen in de Kunst de deuren weer mag openen met ingang van woensdag 19 mei. Een groot deel van onze cursussen en muzieklessen gaan we dan weer op locatie geven. Omdat nog niet alles mag doorgaan, hebben we een overzicht gemaakt van welke lessen op locatie gaan plaatsvinden en welke nog niet. Lees dit uitgebreide nieuwsbericht of de infomail die inmiddels naar alle cursisten is verstuurd. Niet ontvangen? Check ook je spam of ongewenste mail.

Update 12 mei 2021
In de persconferentie van gisteravond 11 mei is aangekondigd dat stap twee van het openingsplan vanaf woensdag 19 mei 2021 ingaat, mits het aantal nieuwe ziekenhuisopnames verder daalt. Het kabinet hakt aanstaande maandag de knoop daarover door.
Wij gaan er dus voorlopig van uit dat we een deel van onze lessen kunnen hervatten op onze locaties vanaf woensdag 19 mei. Volgens het openingsplan van het kabinet mogen de individuele muzieklessen dan weer worden gegeven en de groepslessen voor de jeugd. Maandag 17 mei horen we het definitieve besluit. Ook dat lees je dan op deze pagina. Dinsdag 18 mei sturen we alle cursisten een infomail met de details.

Update 6 mei 2021
De persconferentie van 3 mei is uitgesteld naar 11 mei. Dan wordt bekend of de tweede stap van het openingsplan op 18 mei gezet kan worden. Daarna volgt een update op de site en informeren we onze cursisten.

Update 14 april 2021
De persconferentie van 13 april verandert niets, we blijven vooralsnog gesloten en geven de lessen deels online. Een klein lichtpuntje is dat de actieve kunst- en cultuurbeoefening nu duidelijk benoemd is in het openingsplan. Op zijn vroegst zou per 11 mei 2021 kunst- en cultuurbeoefening in de binnenruimte weer mogelijk moeten zijn, mits de besmettingscijfers dat toelaten. De details van het openingsplan lees je op de website van de Rijksoverheid.

Update 23 maart 2021
De lockdown wordt opnieuw verlengd t/m dinsdag 20 april. Ook Scholen in de Kunst blijft dus gesloten. De volgende persconferentie is op dinsdag 13 april 2021.

Update 9 maart 2021
Opnieuw een persconferentie zonder nieuws voor ons. We blijven dus gesloten t/m 30 maart en vervolgen zoveel mogelijk lessen online. Op 23 maart is er weer een persconferentie met hopelijk beter nieuws.

Update 24 februari 2021
De persconferentie van 23 februari 2021 levert voor Scholen in de Kunst geen wijziging in de situatie op: we blijven gesloten, in ieder geval t/m 15 maart 2021. Op maandag 8 maart beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 16 maart nodig zijn.

Update 3 februari 2021
Tijdens de persconferentie van 2 februari 2021 heeft de regering bekend gemaakt dat de huidige lockdown wordt verlengd t/m 2 maart 2021. We verlengen de sluiting van onze vestigingen dus ook t/m 2 maart. In de laatste week van februari verwachten we te horen hoe het na 2 maart verder gaat.

Update 13 januari 2021
Gister maakte het kabinet bekend dat de huidige lockdown met drie weken wordt verlengd. Onze vestigingen blijven dus in ieder geval gesloten t/m dinsdag 9 februari 2021. Op dinsdag 2 februari horen we wat er na 9 februari weer kan. Een groot deel van onze lessen vindt online plaats, iedereen is hierover geïnformeerd door de betreffende docent. Details over de gevolgen voor de lessen vind je in de mail, die half december naar alle cursisten is gestuurd.

Update 14 december 2020
In lijn met de maatregelen van het kabinet sluiten we onze vestigingen met ingang van dinsdag 15 december 2020 t/m dinsdag 19 januari 2021. Dat betekent dat we na de kerstvakantie op maandag 4 januari 2021 zoveel mogelijk online les geven en op z’n vroegst pas na 19 januari 2021 weer van start gaan met de activiteiten in onze vestigingen. Uiteraard hangt dit af van berichtgeving van het kabinet. Alle cursisten krijgen morgen persoonlijk bericht per mail. Op onze website en onze Facebookpagina houden we je op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Een overzicht van alle maatregelen van het kabinet, vind je op de website van de Rijksoverheid.

Update 1 december
Met ingang van dinsdag 1 december geldt in alle publieke ruimten een mondkapjesplicht. Dat geldt dus ook voor alle locaties van Scholen in de Kunst. Je komt dus onze gebouwen binnen met een mondkapje op. Zodra je eenmaal in het leslokaal zit, mag het mondkapje af. Ook bij theater- en danscursussen mag het mondkapje af in het leslokaal. Ga je naar het toilet, dan moet het mondkapje dus weer op. We rekenen op jullie medewerking!
Lees de details over de mondkapjesplicht op de website van de rijksoverheid.

Update 18 november, 12.00 uur
We starten inderdaad morgen weer met onze cursussen en lessen. Er is helaas één uitzondering en dat zijn de koren vanaf 13 jaar. Dat is niet toegelicht in de persconferentie van afgelopen dinsdag, maar is helaas een nieuwe maatregel van het kabinet. Voor alle locaties van Scholen in de Kunst geldt met ingang van donderdag 19 november het volgende:

Wat gaat door op onze locaties?
● alle groepslessen jeugd;
● koren t/m 12 jaar;
● alle groepslessen volwassenen;
● alle individuele muziek- en zanglessen;
● alle samenspel (orkesten en ensembles).

Wat kan niet plaatsvinden en wordt later ingehaald?
● koren vanaf 13 jaar.

Update 18 november, 11.00 uur
Vanaf donderdag 19 november mogen de culturele instellingen hun deuren weer openen. Dat geldt dus ook voor ons. Op dit moment wachten we nog op duidelijkheid van de Veiligheidsregio Utrecht over een aantal details, met name met betrekking tot onze koren. Zodra dat duidelijk is, melden we dat zo snel mogelijk op deze pagina en op Facebook.

Update 6 november, 17.00 uur
Goed nieuws! De Veiligheidsregio Utrecht en de gemeente Amersfoort hebben ons laten weten dat onze jeugdlessen toch mogen plaatsvinden. Dat betekent dat individuele en groesplessen voor jeugd t/m 17 jaar op alle locaties van Scholen in de Kunst met ingang van maandag 9 november toch doorgaan! Lees het nieuwsbericht voor de details. 

Update 4 november 2020, 17.00 uur
Met ingang van donderdag 5 november zijn onze locaties gesloten t/m 18 november. De individuele muzieklessen worden door de docenten online gegeven. De groepslessen gaan niet door en halen we later in het seizoen in. Hiervoor maken we een rooster, dat we binnenkort op de website publiceren. Met ingang van 19 november hopen we alle lessen weer op onze locaties te kunnen geven.

Update 4 november 2020, 12.00 uur
De lessen van vandaag, woensdag 4 november, gaan gewoon door. In de loop van de middag wordt duidelijk wat de gevolgen van de nieuwe maatregelen voor onze lessen en locaties zijn. Dat lees je dan hier en op onze Facebookpagina. 

Update 14 oktober 2020
De nieuwe maatregelen die gisteren door het kabinet zijn aangekondigd, hebben op dit moment geen nieuwe gevolgen voor lessen en cursussen op onze locaties. Mocht de Veiligheidsregio Utrecht anders besluiten, dan lees je dat hier.

Update 1 oktober 2020
Naar aanleiding van het dringende advies van het kabinet, adviseren we iedereen om in de gangen en publieke ruimten van al onze locaties een mondkapje te dragen. In de leslokalen mag het mondkapje af. Dit advies geldt voor al onze locaties, dus het Eemhuis, ICOON, Hoogland, Leusden en Soest.

Update 29 september 2020
Vanaf 29 september 2020 18.00 uur zijn er nieuwe maatregelen van kracht. Welke gevolgen dat heeft voor Scholen in de Kunst lees je hier:

> onze cursussen en lessen kunnen we gelukkig gewoon blijven geven, zoals we dat de eerste twee weken van het seizoen hebben gedaan. Dit is afgestemd met de Veiligheidsregio Utrecht. 
> We sluiten onze horecapunten weer. Je kunt dus geen drankjes meer bestellen bij Café Bruis in het Eemhuis en bij de horeca in ICOON.
> Je kunt niet meer wachten op de vierde verdieping van het Eemhuis of op onze andere locaties. Ouders van kinderen t/m 8 jaar kunnen hun kind wel brengen en halen op de vierde verdieping, maar niet wachten tijdens de les. Op die manier houden we de gangen en café Bruis zoveel mogelijk vrij voor de doorstroom van cursisten.

Update 1 september 2020
Ondanks de toename van het aantal besmettingen, zijn er gelukkig geen nieuwe maatregelen van kracht. Met ingang van 14 september starten we dan ook met het nieuwe cursusseizoen, waarin al onze cursussen en lessen coronaproof kunnen plaatsvinden, inclusief dans- en theaterlessen en de koren. Op deze pagina vind je alle aangepaste corona protocollen

Update 3 juli 2020, 12.00 uur
Met ingang van de nieuwe maatregelen per 1 juli jongstleden zijn acteurs en dansers, net als sporters, vrijgesteld van de verplichting om 1,5 meter afstand te houden. Dat betekent dat we in het nieuwe seizoen weer met een gerust hart kunnen dansen en toneel spelen.
Bekijk de versoepelingen van de coronamaatregelen met ingang van 1 juli 2020.

Update 29 mei 2020, 16.00 uur
Gisteravond donderdag 28 mei, maakte de gemeente Amersfoort de nieuwe noodverordening bekend. We mogen met ingang van 2 juni een deel van onze lessen op locatie hervatten! Daar zijn we heel blij mee, ondanks de beperkingen die er wel degelijk zijn. Gezien de strenge maatregelen en het maximum aantal van 30 toegestane personen per locatie, starten we als eerste met de individuele muzieklessen, inclusief de lessen zang en blaasinstrumenten. Dat is natuurlijk een teleurstelling voor de cursisten van groepslessen, maar we hopen die lessen binnenkort ook te mogen hervatten.

Lees in dit nieuwsbericht alles over het hervatten van de lessen.

Veiligheid op de locaties
Om de lessen op onze locaties goed te kunnen uitvoeren en  veiligheid te kunnen garanderen, hebben we protocollen opgesteld, op basis van de richtlijnen van het RIVM, de gemeente en brancheverenigingen. Lees deze protocollen goed door, voor je weer naar je les komt!

Update 14 mei 2020, 15.00 uur
Inmiddels is door de Veiligheidsregio Utrecht aangegeven dat Scholen in de Kunst pas met ingang van 1 juni op zijn vroegst haar deuren mag openen. We hadden gehoopt eerder met het 1-op-1 muziekonderwijs te kunnen starten en hebben de protocollen al klaar liggen. Maar de afwegingen die moeten worden gemaakt zijn ingewikkeld en gaan over vele schijven. We gaan dus nog even door met de online lessen. De week vóór 1 juni zal definitief worden beslist over de openstelling.

Update 12 mei 2020, 17.00 uur
Naar aanleiding van de versoepelingen van de coronamaatregelen gaat Scholen in de Kunst binnenkort een deel van de lessen op locatie fasegewijs hervatten. Hiervoor wachten we nog op goedkeuring van de gemeente Amersfoort; een exacte datum kunnen we daarom nog niet communiceren. Op dit moment wordt er gewerkt aan protocollen om het lesgeven in een veilige omgeving te laten plaatsvinden.
Het zal in eerste instantie gaan om de individuele muzieklessen en voor leerlingen die met 2 of 3 leerlingen tegelijk les krijgen. Dit geldt nog niet voor alle instrumenten.
Voor de andere groepen blijven we nog zoveel mogelijk online lessen aanbieden.
Cursisten ontvangen zo spoedig mogelijk uitgebreidere informatie per mail.

Update donderdag 23 april, 10.00 uur
Zoals waarschijnlijk iedereen weet, heeft het kabinet dinsdag 21 april jl. in een persconferentie de maatregelen tegen coronaverspreiding verlengd. Dat betekent voor Scholen in de Kunst dat we onze gebouwen nog niet kunnen openen. Onze locaties vallen onder de (semi)publieke ruimten die nog niet mogen worden gebruikt. Bekijk hier het overzicht van de rijksoverheid met alle maatregelen. Alle vestigingen van Scholen in de Kunst blijven in ieder geval tot 20 mei gesloten.
Naar aanleiding van de verlengde maatregelen is door de directie van Scholen in de Kunst een aantal beslissingen genomen:
• Tot 1 september worden er geen open huizen, presentaties, voorstellingen of concerten etc. gegeven. Een aantal evenementen was al eerder uitgesteld naar het volgende seizoen en een deel is afgezegd. Cursisten en de bezoekers zijn/worden hierover geïnformeerd. Verkochte kaartjes voor vervallen activiteiten worden vergoed.
• De lessen voor volwassenen zullen naar verwachting niet voor de zomervakantie fysiek kunnen worden gegeven. Ook wanneer we na 20 mei weer open mogen, zullen we dat beheerst en gefaseerd moeten doen en ook wij zullen dan beginnen met jonge leerlingen. Op het moment dat wij weer open mogen voor volwassen cursisten, willen we voor onze trouwe cursisten studio’s en ateliers beschikbaar stellen waarvan zij dan een aantal dagdelen gratis gebruik mogen maken. Dat zou ook aan de start van komend seizoen nog kunnen. Cursisten worden hierover nader geïnformeerd.
• Tijdens de reeds geplande vrije dagen en vakanties vinden geen online lessen plaats.

Update dinsdag 1 april, 14.00 uur
In lijn met de maatregelen van het kabinet verlengen wij onze sluiting t/m 28 april. Aansluitend vindt de meivakantie plaats en dat betekent dat we op z’n vroegst pas na 10 mei weer van start gaan met de activiteiten in onze vestigingen. Uiteraard hangt dit af van de volgende berichtgeving van het kabinet op 21 april a.s. Wij houden iedereen op de hoogte via de website.
Net als jij kijken wij reikhalzend uit naar het moment waarop we weer open mogen gaan. Om kunst te maken en te beleven als nooit tevoren!

Update vrijdag 20 maart, 14.30 uur
Alle cursisten van Scholen in de Kunst ontvangen bericht over de vervallen cursussen. Bovendien geeft Scholen in de Kunst antwoord op veelgestelde vragen.

Update dinsdag 17 maart, 14.00 uur
Ook onze vestigingen in Leusden en Soest zijn vanaf nu gesloten, in ieder geval t/m 6 april.

Update maandag 16 maart, 12.00 uur
In lijn met de maatregelen van het kabinet verlengen wij onze sluiting t/m 6 april. In de loop van deze week ontvang je als cursist een nieuwsbrief met nadere informatie.

Update vrijdag 13 maart, 14.30 uur
De directie van het Eemhuis heeft, in verband met het Coronavirus, besloten het Eemhuis vanaf 13 maart 17.00 uur voor het publiek te sluiten. Dit geldt in ieder geval t/m 31 maart.

Update vrijdag 13 maart, 11.30 uur
Alle cursussen, lessen en activiteiten van Scholen in de Kunst worden vanaf 12.00 uur vandaag stopgezet t/m 31 maart 2020. Dit geldt voor alle locaties in Amersfoort, Hoogland, Soest en Leusden. Voor individuele muzieklessen in Soest en Leusden geldt: neem contact op met je docent. 

Wij zijn ons ervan bewust dat het een drastische maatregel is. Echter, wij onderschrijven het advies van de regering over mogelijke gezondheidsrisico's met betrekking tot verspreiding van het Coronavirus en nemen daarin onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Heb je vragen? Stel deze dan bij voorkeur per mail: cursistenadministratie@scholenindekunst.nl
We doen ons best deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Houd onze website in de gaten voor updates over de situatie. 

 

Het protocol dat we hebben afgesproken is dat we de richtlijnen en adviezen van het RIVM naleven. We blijven de berichtgeving van GGD en het RIVM volgen en als de situatie hierom vraagt zullen we het protocol aanpassen. 
Houd de website van Scholen in de Kunst in de gaten voor actuele informatie en wijzigingen. 

Meer informatie over het virus vind je op de volgende websites:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19