Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Hier houden we je op de hoogte van de maatregelen rond Covid-19. We plaatsen hier updates naar aanleiding van de maatregelen die de overheid neemt en lichten toe wat dat voor onze cursussen en lessen betekent.

Update 24 februari 2022
Met ingang van vrijdag 25 februari vervalt de controle van het coronatoegangsbewijs en zijn bij ons geen coronamaatregelen meer van kracht. Ook het mondkapje is niet langer verplicht.


Update 18 februari 2022

Tijdens de persconferentie van 15 februari zijn opnieuw versoepelingen aangekondigd. Met ingang van vrijdag 18 februari gelden voor onze locaties de volgende maatregelen:

> Controle van Coronatoegangsbewijs blijft nog 1 week.
> Mondkapje is na controle niet meer nodig, maar dus nog wel bij binnenkomst in de bibliotheek.
> 1,5 meter afstand houden is niet meer verplicht.
> In onze horeca is een vaste zitplaats niet verplicht.

Vanaf vrijdag 25 februari vervalt dan ook de controle van het coronatoegangsbewijs.


Update 27 januari 2022

De versoepelingen die het kabinet 25 januari heeft aangekondigd, zijn ook voor ons goed nieuws. De horeca mag namelijk weer open en we kunnen weer activiteiten met publiek organiseren! Houd dus onze agenda op de website goed in de gaten.

Café Bruis in het Eemhuis en de horeca in ICOON zijn dus open tot uiterlijk 22.00 uur en je mag daar ook weer zitten. De lessen/cursussen mogen wel doorgaan tot de normale eindtijd, ook als dat na 22.00 uur is. Activiteiten met publiek zijn mogelijk met eenderde van de normale zaalbezetting. De basisregels die blijven gelden:

> vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht;
> houd 1,5 meter afstand tot elkaar;
> vanaf 18 jaar vragen we je een geldig coronatoegangsbewijs te tonen;


Update 15 januari 2022

Zojuist hebben alle cursisten een infomail gehad. Heb je die niet ontvangen, check dan je spambox, of lees de infomail hier. We starten dus maandag 17 januari weer met alle cursussen en muzieklessen op locatie, volgens het normale rooster. De volgende maatregelen gelden op al onze locaties:
> vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht;
> houd 1,5 meter afstand tot elkaar;
> vanaf 18 jaar vragen we je een geldig coronatoegangsbewijs te tonen;
> onze horeca is geopend voor afhalen;
> zitten in café Bruis is alleen toegestaan voor ouders die wachten op hun kind, dus niet voor groepen cursisten en/of het nuttigen van drankjes/eten.

Alle details vind je op de website van de Rijksoverheid.


Update 14 januari 2022

Zojuist is tijdens de persconferentie aangekondigd dat kunst en cultuurbeoefening door professionals en amateurs binnen en buiten weer is toegestaan! Dat betekent dat wij zonder beperkingen al onze lessen weer live kunnen geven. Er gelden geen sluitingstijden, dus ook de lessen en cursussen na 17.00 uur gaan gewoon door. Zoals eerder aangekondigd gaan we morgen, zaterdag 15 januari, nog niet open. We starten maandag 17 januari weer met frisse energie volgens het normale rooster op onze locaties.

In het weekend ontvangen alle cursisten nog een mail met alle informatie over de coronamaatregelen.


Update 13 januari 2022

De huidige lockdown duurt t/m vrijdag 14 januari. Wij wachten dan ook vol spanning op de persconferentie van vrijdagavond. Mochten we onze deuren weer mogen openen, dan zal dat niet eerder dan maandag 17 januari zijn. Op zaterdag 15 januari zijn we dus nog gesloten. Eventuele online lessen gaan wel door.
In het weekend informeren we jullie verder over eventuele veranderingen in de maatregelen.


Update 20 december 2021
Wij hebben onze lessen moeten aanpassen voor de periode 20 t/m 23 december 2021 en de week van 10 t/m 14 januari 2022. Hieronder een overzicht.

> Individuele muzieklessen 
De individuele muzieklessen vinden online plaats. 

> Groepslessen en repetities
De groepslessen vinden, waar mogelijk, online plaats. Lessen die niet online kunnen worden gegeven, proberen we zoveel mogelijk op een later tijdstip in te halen.

Lees alle details in de nieuwsbrief die vanmiddag naar alle cursisten is gestuurd.


Update 18 december 2021

Alle locaties van Scholen in de Kunst zijn vanwege de nieuwe maatregelen vanaf zondag 19 december 2021 gesloten. Deze sluiting duurt in ieder geval t/m vrijdag 14 januari 2022. De geplande (inhaal)lessen kunnen niet live worden gegeven. 
Ben je cursist? Houd de komende dagen je mailbox in de gaten voor verdere informatie. Mochten er in de kerstvakantie nieuwe, andere maatregelen worden aangekondigd, dan laten we je dat via deze pagina en per mail weten.

Op zondag 19 december ontvangen alle cursisten een eerste, korte update per mail.


Update 15 december 2021
Op 14 december kondigde het kabinet de verlenging aan van de huidige coronamaatregelen tot half januari. Daarom blijft het aangepaste lesrooster t/m zondag 16 januari 2022 van kracht.

Dit houdt in dat de lessen doorgaan op de manier waarop je die de afgelopen twee weken hebt gevolgd. Voor de lessen die zijn verplaatst naar een zaterdag of zondag geldt in principe dat deze ook worden gegeven in de weekenden van 8 & 9 januari en 15 & 16 januari. Bevestiging volgt via je eigen docent.

Mochten er in de kerstvakantie nieuwe maatregelen worden aangekondigd, dan informeren we jullie via de mail. Houd je mailbox dus in de gaten.

Alle cursisten ontvangen op 16 december een e-mail met verdere informatie


Update 29 november 2021

Aanvullend op onze eerdere update:
Cursussen en lessen in ICOON en het Eemhuis die voor 17.00 uur starten gaan door. Cursisten kunnen via de bibliotheek het gebouw verlaten. De vestigingen in Hoogland, Leusden en Soest sluiten om 17.00 uur hun deuren. De cursussen die daar plaatsvinden, eindigen dus voor 17.00 uur.

Alle cursisten ontvangen vanmiddag een e-mail met verdere informatie.

Onveranderde maatregelen
> controle coronatoegangsbewijs (QR-code) blijft;
> mondkapjesplicht in de gangen vanaf 13 jaar (in lokalen mag het kapje af);
> de 1,5 meter-maatregel voor iedereen vanaf 18 jaar. Soms is contact noodzakelijk, bijvoorbeeld tijdens theater- en danslessen. De 1,5 meter afstand geldt dan alleen voor zover dat mogelijk is;
> basisregels hygiëne;
> bij klachten: blijf thuis en laat je testen.


Update 26 november 2021

De persconferentie van vanavond leidt tot nieuwe maatregelen die ook gevolgen hebben voor onze lessen. Maandag zullen we onze cursisten uitgebreid informeren. Alle lessen tot 17.00 uur kunnen in ieder geval gewoon doorgaan. Lessen na 17.00 uur gaan niet door op onze locaties.
Verder wordt het verplicht weer 1,5 meter afstand te bewaren, dus zullen we ook opnieuw looproutes aanbrengen. Ben je cursist bij ons, houd dan je mailbox in de gaten.