Log in

Maak hier je keuze

Muziek op Schoot Peutermuziek

Muziekles voor de kleintjes

Zin in een ontspannende vrolijke activiteit met je dreumes of peuter? Dat kan bij onze Muziekschool. We bieden Muziekles voor de kleintjes aan, cursussen die jij als ouder, grootouder of verzorger, samen met je kindje doet. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje kies je voor Muziek op Schoot of Peutermuziek. Jullie gaan samen zingen, experimenteren met klanken en muziek maken met speelgoed en andere voorwerpen. Je speelt samen op muziekinstrumenten die geschikt zijn voor de leeftijd van je kind. Het plezier van samen muziek maken staat voorop!

Door al op jonge leeftijd muzikaal actief te zijn, ontwikkelt je kind het muzikale gehoor. Een prima voorbereiding op eventuele muziekles later. Bovendien blijkt uit onderzoek dat muziek maken met jonge kinderen een positief effect heeft op de sociale en emotionele ontwikkeling van je kind. En je hebt ook nog eens een gezellig, knus uurtje samen, dat de band tussen jullie verstevigt.

Deze cursussen zijn voor kinderen vanaf ongeveer 1,5 t/m 3 jaar, samen met een (groot-)ouder of begeleider. Twijfel je over de juiste groep voor jouw kindje, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Onze docenten

Ulrike Riedmann

Meer info

Ulrike Riedmann

Roos Smink

Meer info

Roos Smink

Toon meer docenten

Laat je inspireren!

Een muziekinstrument bespelen?

Mr. Right legt het uit

Muziekdocent Machteld daagt je uit

maak een eigen mummielied

Muziektalent bij Scholen in de Kunst

we zijn trots op ze

Onze leerroute muziek

wat kies jij?

Veelgestelde vragen

De prijs van muziekles hangt af van de lessoort (individueel of groep), de lesduur, het type instrument etc.
Bekijk de tarieven >

bekijk de tarieven

Als het lesgeld te hoog voor je is, kun je een aanvraag bij één van de fondsen indienen. Wil je weten of je in aanmerking komt? 
Lees de voorwaarden >

Ja, bij de groepslessen voor kinderen t/m 6 jaar zijn de instrumenten in het lokaal aanwezig. Kinderen die voor het eerst met een instrument beginnen, kunnen het eerste jaar een instrument huren. Je hoeft dus niet meteen zelf een instrument aan te schaffen.
Lees meer>

Bij de groepslessen voor dreumesen, peuters en kleuters komt het notenschrift. Bij Muziekfabriek (vanaf 6 jaar) krijgen kinderen les in noten. Wil of kan jouw kind geen noten lezen? Dan hebben we altijd wel een oplossing.

Soms kun je al vanaf vier of vijf jaar op een instrument beginnen. Maar de meeste instrumenten zijn geschikt voor kinderen vanaf zeven of acht jaar. Van sommige instrumenten bestaat er een speciaal, kleiner kindermodel. 

Bij Scholen in de Kunst zijn tal van momenten gedurende het jaar waarop kinderen kunnen kennismaken met instrumenten en deze zelf kunnen uitproberen. Bijvoorbeeld tijdens een instrumentenmarkt. Het hele jaar door zijn gratis proeflessen mogelijk. Direct na de zomervakantie vindt de Proefweek plaats: hét moment om zoveel mogelijk uit te proberen. 
Houd bij het kiezen rekening met de leeftijd/grootte van je kind en de aanschafkosten. Deze kunnen per instrument enorm verschillen.