Cursusaanbod
stro2017-0316-IMGP7737.jpg
Wij hanteren de strijkstok!

Altviool spelen

Alles wat je moet weten over Altviool spelen in Amersfoort

Wil je altviool leren spelen en ben je op zoek naar een gezellige muziekschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze altvioolleraren. Je kunt altviool leren spelen in Amersfoort, Leusden of Soest. Bekijk de exacte locaties op onze kaart.

Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde altvioolleerlingen. Bekijk hier ons aanbod altvioolles. Op deze pagina kan je met filters de altvioolles zoeken die het beste bij jou past.

Vraag een gratis proefles aan

Ga naar het cursusaanbod Altvioolles

Altvioolles voor beginners

Twijfel jij om altviool te gaan leren spelen? Op deze pagina ontdek je of het bij jou past. Bekijk bijvoorbeeld een video van een altvioolles van Jan Schoonenberg of lees over de mogelijkheden voor samenspel of het meespelen in één van onze orkesten. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Heb je een lager inkomen? Ook dan kun je altviool leren spelen. Wij hebben een eigen studiefonds en voor kinderen is er het Jeugdfonds Cultuur. Lees alles over een mogelijke bijdrage aan het lesgeld.

Altvioolles voor kinderen

Uiteraard bieden wij ook altvioolles speciaal voor kinderen aan. Afhankelijk van fysieke mogelijkheden kun je vanaf 9 jaar beginnen met altvioolles. Het komt regelmatig voor dat kinderen beginnen met viool spelen voor ze starten met de altviool. Door dagelijks even te oefenen en positieve aandacht van de ouders leren kinderen snel. Waarom zou je kiezen voor altviool?

● Omdat er verhoudingsgewijs weinig mensen zijn die altviool spelen, je bent dus uniek. Altviolisten zijn dan ook veel gevraagd voor ensembles en orkesten.
● De altviool combineert het warme geluid van de cello met het formaat van een viool: het beste van twee werelden dus.
● De altviool zorgt voor de harmonie in een orkest. Ze ondersteunen en helpen de andere instrumenten en zijn daarmee echte ‘team players’.
● Je kunt met een altviool heel verschillende muziekstijlen spelen, van Barok tot Romantiek of Broadway musicals.
● De rol van de altviolist is zeer divers: solo passages, basstem, ondersteunde stem, tweede stem.

Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met een huurinstrument. Mocht je toch willen kopen, dan kan dat bijvoorbeeld bij een webshop voor instrumenten.

Altvioolles voor gevorderden

Speel jij al jaren altviool, maar wil je nu op les in Amersfoort, Leusden of Soest? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk de cursussen die wij aanbieden voor gevorderde altviolisten. De lessen voor gevorderden worden gegeven door een docent die ook jou nog genoeg kan bijleren.

Heb je vragen over altvioolles, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over altvioolles bij ons
Veel gestelde vragen over altvioolles
Waar kan ik altviool leren spelen?

Gecertificeerde organisatie
     

Altviool spelen cursussen