Kies je cursus
schilderen - copyright Henry Krul (8).JPG

MATERIALEN CURSUSSEN BEELDENDE KUNST

Het materiaal waarmee in de lessen wordt gewerkt, moet je als cursist zelf aanschaffen. Denk hierbij aan verf, kwasten, potloden, klei, emaille, stof etc.  Ieder lokaal is ingericht met de juiste gereedschappen, machines en ezels. Deze kun je gratis gebruiken. Ook in de vakanties tijdens ‘vrij werken in atelier’.

Tekenen & schilderen
Beginners hoeven niets mee te nemen naar de eerste les; potlood en gum zijn natuurlijk altijd handig. Als je al spullen hebt, kun je die eerst laten zien voordat je (aanvullende) materialen aanschaft. De docent informeert je over verfsoorten, kleurnummers, kwasten etc. en geeft je adressen door waar je teken- en verfmaterialen kunt kopen. Je bent meestal niet meer dan € 12,-per half jaar kwijt voor verf en kwasten. Papier en doeken koop je apart. Sommige materialen kun je ter plekke bij Scholen in de Kunst aanschaffen.
Koop nooit in het wilde weg materiaal, maar overleg altijd eerst met de docent!
Bekijk de lijst

Beeldhouwen & boetseren
Voor beeldhouwen, boetseren en keramiek, kun je klei en steen bij Scholen in de Kunst aanschaffen. Glazuur is in beperkte mate aanwezig, maar we raden je aan eigen glazuur te kopen. Je docent vertelt je er alles over in de les.

Emailleren
Alle benodigdheden voor een cursus emaillen en sieraden maken, zijn bij Scholen in de Kunst te koop. Er is een ‘basispakket’ samengesteld, met kleine hoeveelheden emaille en koper. In overleg met de docent, kun je bekijken of dit pakket voor jou interessant is. Het kan zijn dat je al emailles hebt of andere dingen uit het pakket. Het kan ook zijn dat je liever grotere hoeveelheden aanschaft.
De meeste cursisten proberen eerst de kleuren uit voor ze bij bestellen. Koper voor de eerste opdrachten zitten in het basispakket; cursisten kunnen koperplaat zelf aanschaffen als dat nodig is.

Textiel
Voor textiel schaffen de cursisten zelf materialen aan in overleg met de docent. De docent vertelt er meer over in de eerste les.

Fotografie
Voor fotografie werken de cursisten met hun eigen digitale camera.

Grafiek
Voor grafiek is alles aan te schaffen in overleg met de docent.

Handige adressen

AVU Kunstkader
www.kunstkader.nl

De Hazelaar Art Supplies
www.hazelaar.nl

Baspartout
www.baspartout.nl

Pipoos
www.pipoos.com