Cursusaanbod
schilderen - copyright Henry Krul (8).JPG

MATERIALEN CURSUSSEN BEELDENDE KUNST

Het materiaal waarmee in de lessen wordt gewerkt, moet je als cursist zelf aanschaffen, behalve bij een aantal cursussen voor beginners. Denk hierbij aan verf, kwasten, potloden, klei, emaille, stof etc.  Ieder lokaal is ingericht met de juiste gereedschappen, machines en ezels. Deze kun je gratis gebruiken. Ook in de vakanties tijdens ‘vrij werken in atelier’.

Tekenen & schilderen
Beginners hoeven niets mee te nemen naar de eerste les; potlood en gum zijn natuurlijk altijd handig. Als je al spullen hebt, kun je die eerst laten zien voordat je (aanvullende) materialen aanschaft. De docent informeert je over verfsoorten, kleurnummers, kwasten etc. en geeft je adressen door waar je teken- en verfmaterialen kunt kopen. Je bent meestal niet meer dan € 12,-per half jaar kwijt voor verf en kwasten. Papier en doeken koop je apart. Sommige materialen kun je ter plekke bij Scholen in de Kunst aanschaffen.
Koop nooit in het wilde weg materiaal, maar overleg altijd eerst met de docent!
Bekijk de lijst

Beeldhouwen & boetseren
Voor beeldhouwen, boetseren en keramiek, kun je klei en steen bij Scholen in de Kunst aanschaffen. Glazuur is in beperkte mate aanwezig, maar we raden je aan eigen glazuur te kopen. Je docent vertelt je er alles over in de les.

Edelsmeden, sieraden & objecten maken
Cursisten hoeven voor deze cursus zelf niets van tevoren aan te schaffen. Het materiaal waarmee je gaat werken zoals zilver-, alpaca-, koper- en messingplaat en draad kun je kopen bij Scholen in de Kunst. Die kosten komen dus bovenop de cursusprijs. Heb je zelf materiaal thuis? Dan kun je dat meenemen en gebruiken om mee te werken.
Alle gereedschappen voor het edelsmeden zijn aanwezig zoals hamers, staken en ander smeedgereedschap: vijlen, zagen, walsen, draadtrekijzers enzovoort. En zelfs een 3d-printer!

Emailleren
Alle benodigdheden voor een cursus emaillen en sieraden maken, zijn bij Scholen in de Kunst te koop. Er is een ‘basispakket’ samengesteld, met kleine hoeveelheden emaille en koper. In overleg met de docent, kun je bekijken of dit pakket voor jou interessant is. Het kan zijn dat je al emailles hebt of andere dingen uit het pakket. Het kan ook zijn dat je liever grotere hoeveelheden aanschaft.
De meeste cursisten proberen eerst de kleuren uit voor ze bij bestellen. Koper voor de eerste opdrachten zitten in het basispakket; cursisten kunnen koperplaat zelf aanschaffen als dat nodig is.

Textiel
De cursus Textiel, niveau 1 is inclusief basismateriaal. Het is handig als je zelf een goede stofschaar hebt.
In het lokaal zijn tekenmaterialen, lijm, scharen, strijkbout en een naaidoos aanwezig.
Als je cursist bent van het textielatelier dan zorg je zelf voor de materialen waarmee je werkt. Een enkele keer bij een groepsopdracht verzorgt de docent de materialen.

Fotografie
Voor fotografie werken de cursisten met hun eigen digitale camera.

Grafiek
In het lokaal is een drukpers, een droogrek, een zuurbak met afzuiging aanwezig en er zijn benodigdheden voor het maken van een ets. Materialen zijn aan te schaffen via de docent.

 

Handige adressen waar je materialen kunt kopen

AVU Kunstkader
www.kunstkader.nl

De Hazelaar Art Supplies
www.hazelaar.nl

Baspartout
www.baspartout.nl

Pipoos
www.pipoos.com