Cursusaanbod
SidK - schilderen en andere technieken 2016 (c) HK (3) Banner.jpg
Wij maken kunst

Leren fotograferen

Alles wat je moet weten over leren fotograferen in Amersfoort

Wil je leren fotograferen en ben je op zoek naar een gezellig kunstencentrum in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij onze professionele fotografiedocent. De lessen vinden plaats in het Eemhuis, gevestigd in het centrum van Amersfoort. Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Open Deurenweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor (ver)gevorderde fotografen.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD fotografie

LEREN FOTOGRAFEREN VOOR BEGINNERS

Heb jij nog nooit leren fotograferen? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld eens de video over fotograaf Anton Corbijn of leer meer over de techniek. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen. De mogelijkheden van digitale fotografie zijn ongekend. Je leert bij ons niet alleen je camera beter kennen, je vergroot ook je fotografische vaardigheden en ontwikkelt een eigen stijl.

Waarom zou je een cursus fotografie willen doen?
● fotograferen kan altijd en overal, zowel binnen als buiten;
● digitale fotografie is meer dan het gebruik van je mobieltje;
● digitale fotografie is als schilderen met een camera: je maakt gebruik van licht, kleur en compositie;
● fotograferen kent vele verschillende vakgebieden: portretfotografie, natuurfotografie, architectuurfotografie, straatfotografie, etc. Ontdek wat bij jou past!
● je kunt je werk met een groot publiek (online) delen;
● je kunt het eindresultaat, je mooiste foto’s, een mooie plek in je interieur geven;
● bij fotografie heb je de mogelijkheid het resultaat onmiddellijk te controleren;
● bij fotografie kun je je werk nog (na)bewerken op een computer.

Beginnende fotografen starten met het ontdekken van de mogelijkheden van digitale fotografie, zoals beelden analyseren en foto's nabewerken met de computer. Ook klassieke onderwerpen als belichting en compositie komen aan bod. De cursus is erop gericht dat je nog meer plezier aan je hobby zult beleven!

Voor deze cursus neem je je eigen digitale camera mee. Van tevoren heb je contact met de docent en overleg je of je digitale camera geschikt is. De docent vertelt in de les wat je verder nodig hebt.

Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.


FOTOGRAFIECURSUS VOOR KINDEREN

Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar is er de Cameraclub, een cursus bestaande uit vijftien lessen. Van Photoshop tot videoanimatie: deze cursus is een creatieve ontdekkingsreis in medialand. Kinderen maken zelf foto’s en bewerken ze vervolgens op de computer tot spannende beelden. Bij deze cursus maken ze gebruik van verschillende camera's en de computer, maar gaan b.v. ook aan de slag met klei om animatiefilmpjes te maken. Iets voor jouw kind?

FOTOGRAFIECURSUS VOOR GEVORDERDEN

Ben je al jaren bezig met fotografie, maar ben je op zoek naar les in Amersfoort? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze docent is zijn zelf ook beeldend kunstenaar/fotograaf en kan je nieuwe technieken aanleren. Bekijk de cursussen die wij aanbieden voor gevorderden en vergevorderde fotografen. De lessen worden gegeven door een docent die ook jou nog genoeg kan bijleren.

Bij de cursussen voor gevorderden leer je fotografie creatiever in te zetten en verleg je grenzen met uitdagende opdrachten. Je werkt aan de hand van thema’s en series, die jou richting geven en je ontwikkeling stimuleren. Cursisten gaan steeds meer hun eigen fotografische stijl ontdekken en o.a. aan de slag met thuisopdrachten. Zij werken toe naar een gezamenlijke expositie.
Voor vergevorderde fotografen, die geen tijd hebben om iedere week les te volgen, is er een fotografie mentoraat. Met één les per maand krijg je feedback op je werk en kun je leren van medecursisten, terwijl je genoeg tijd hebt om zelfstandig aan een eigen project/thema te werken of je toe te leggen op een deelgebied binnen de fotografie.

Heb je vragen over fotografiecursussen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over leren fotograferen bij ons
Veel gestelde vragen over leren fotograferen

Gecertificeerde organisatie
     

Leren fotograferen cursussen