Cursusaanbod
SidK - schilderen en andere technieken 2016 (c) HK (3) Banner.jpg
Wij maken kunst

Edelsmeden & sieraden maken

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER EDELSMEDEN EN SIERADEN MAKEN IN AMERSFOORT

Wil je leren edelsmeden of sieraden maken en ben je op zoek naar een gezellig kunstencentrum in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele beeldende docenten. Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Open Deurenweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde beeldende cursisten.

Vraag een gratis proefles aan

Ga naar het cursusaanbod Edelsmeden en sieraden maken

LEREN EDELSMEDEN EN SIERADEN MAKEN VOOR BEGINNERS

Heb jij nog nooit leren edelsmeden of sieraden gemaakt? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van een les van onze docent Karin Kortenhorst of leer meer over de techniek. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen. In de cursus edelsmeden en sieraden maken start je met gezamenlijke opdrachten, maar als snel kies je je eigen aanpak. Je kunt ervoor kiezen sieraden te maken, maar kunt je ook verder ontwikkelen in het maken van algemenere (kunst)voorwerpen.

Waarom zou je kiezen voor edelsmeden of sieraden maken?
● bij edelsmeden kun je oneindig variëren, in materialen, vormen en technieken;
● je creëert alles zelf: van ontwerp tot eindproduct;
● je maakt iets dat tastbaar en blijvend is; voor jezelf of om cadeau te geven;
● edelsmeden en sieraden maken wordt steeds populairder;
● je kunt unieke sieraden maken; geen massaproductie van een juwelier;
● edelsmeden is stoer; mannen kiezen hier ook steeds vaker voor. 

EDELSMEDEN

Bij edelsmeden leer je het ontwerpen en maken van kunst- en gebruiksvoorwerpen of objecten. Je leert o.a. meten, optekenen, zagen, vijlen, schuren, polijsten, smeden en solderen. Je werkt met veel verschillende materialen en technieken.

SIERADEN MAKEN

Bij sieraden maken leer je de ambachtelijke kant van het maakproces én ga je aan de slag met de vormgeving en het ontwerp van een sieraad. Zo ga je aan de slag met metaaldraad en -plaat (koper, messing, alpaca en zilver), maar ook met kunststof, rubber, textiel, hout en stenen zetten.

De docent vertelt je in de les wat je nodig hebt. Materialen zijn te koop bij Scholen in de Kunst. Voor andere materialen kun je in Amersfoort terecht bij Kunstkader, de winkel voor kunstbenodigdheden in Amersfoort.

Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.


EDELSMEDEN EN SIERADEN MAKEN VOOR KINDEREN

Voor kinderen zijn er geen speciale lessen edelsmeden en sieraden maken, maar wel tal van andere beeldende lessen. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar (4 - 7 jaar), iets oudere kinderen kunnen zich aanmelden voor bijvoorbeeld de Knutselclub (6 - 12 jaar) en de Techniekclub (6 - 12 jaar), waar kinderen leren solderen. Kunstbrouwerij biedt tijdens vakanties regelmatig creatieve workshops aan!


EDELSMEDEN EN SIERADEN MAKEN VOOR GEVORDERDEN

Heb je al jaren ervaring met edelsmeden of sieraden maken, maar ben je nu op zoek naar les in Amersfoort? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze docenten zijn zelf ook beeldend kunstenaar en kunnen je nieuwe technieken aanleren. In de cursussen zorgt de docent voor passende opdrachten en instructies op ieder niveau. 

Scholen in de Kunst organiseert regelmatig extra workshops en masterclasses. Onder leiding van (beroemde) specialisten en masters op het gebied van edelsmeden en sieraden maken, verdiep je je nog meer in bepaalde technieken, of juist het ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan verfijnde manieren van stenen zetten of het gebruiken van vouw-, wals- of hamertechnieken.

Heb je vragen over beeldende lessen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over edelsmeden en sieraden maken bij ons
Veel gestelde vragen over leren edelsmeden en sieraden maken

Gecertificeerde organisatie
     

Edelsmeden & sieraden maken cursussen