Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Mogelijkheden

Type Groepsles

Hé, leuk dat je deze pagina bezoekt. Op dit moment kun je je niet inschrijven, omdat het cursusseizoen bijna is afgelopen. Vanaf 3 juni 2024 start de inschrijving voor seizoen 2024-2025, dan zien we je graag terug!

Bekijk alle mogelijkheden

Atelier tekenen & schilderen gevorderden, 21+

In dit dagatelier werk je zelfstandig aan je eigen kunstwerken. Dit doe je samen met gevorderde cursisten met enige ervaring in tekenen of schilderen. We verwachten dat je bekend bent met de basisvaardigheden van het tekenen of schilderen, waaronder het hanteren en gebruik van materialen, de werking van lijnvoering en verschillende verfstreken en de beginselen van compositie op het platte vlak. Het atelier heeft een sociaal karakter en naast je eigen ontwikkeling vind je het prettig om mensen te ontmoeten in een vrije en gezellige sfeer

Lessen

De docent bespreekt in de lesmomenten het werk op individueel niveau. Ze geeft je aanwijzingen en suggesties voor verbetering. Met deze tips en handreikingen stimuleert ze jou om het werk net dat beetje extra te geven en om het beste uit je zelf te halen.

Niveau

Heb je niet eerder les bij ons gehad en schrijf je je in voor het atelier, dan neemt de begeleidend docent contact met je op. Samen kijk je of werken in het atelier past bij jouw wensen en niveau. De definitieve toelating wordt na dit intakegesprek bevestigd.

Materiaal

Alle ateliers worden zonder materiaal aangeboden. Cursisten nemen dus hun eigen materiaal mee. Het aanschaffen van een (basis)pakket kan via Scholen in de Kunst.

Praktische informatie

Je werkt wekelijks, 35 weken lang, in bijeenkomsten van 3,5 uur. Gedurende het cursusjaar zijn er 7 lesmomenten met docent.


Onze docenten

Toon meer docenten