Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Het Viva Vathorst Grachtenfestival is inmiddels een begrip in Vathorst. Met een prachtig podium op het water heeft het festival een vaste plek veroverd in de harten van de bewoners van Vathorst. Behalve langs de waterkant komt het publiek in groten getale met bootjes naar de de optredens kijken. Met grote namen als Nielson en de Amersfoortse Emily Hill, waren zelfs de lage temperaturen geen bezwaar. Het vanuit alle hoeken van Vathorst toegestroomde publiek was laaiend enthousiast. (Foto's: Ewerdt Heideman)

Lokaal talent in the spotlights

Tijdens het middagprogramma was het podium voor aankomend jong talent, overwegend  uit de wijk. En dat talent bleek zeer veelzijdig!

Mode en dans
Het programma begon met een modeshow van jonge deelnemers aan de Fashionclub, die trots hun zelfgemaakte kleding en tassen showden op de catwalk. Daarna volgde een dansoptreden met een bijzonder verhaal van wijkbewoner Iris Jansen.

Didgeridoo-concert
Een bijzonder intermezzo vormde het didgeridoo-optreden. Een groep jongeren uit Oekraïne en Vathorst volgde een aantal workshops didgeridoo maken, die door Amateurkunst033 in samenwerking met ABC-Vathorst was georganiseerd. Op het podium van het grachtenfestival lieten zij het resultaat zien én horen!

Popbands van eigen bodem
De afsluiting van het blok 'lokaal talent' vormden de verschillende bandjes die het publiek trakteerden op hun eigenzinnig geluid. Achtereenvolgens kwamen langs:

  • de Jong Talent Band: een groep van 10- en 11-jarigen die onder leiding van bandcoach Sander Hop van POPmakers in korte tijd een band hebben gevormd;
  • Slippin’ Jimmy: POPmakers band;
  • H2O2: schoolband van het Vathorstcollege.

Voor alle jonge muzikanten en kunstenaars was het spannend om op zo’n groot podium te staan en ook nog eens zichtbaar te zijn op het megascherm ernaast. De spanning, adrenaline, ontlading en applaus zullen ze niet snel vergeten!

Jong talent op het podium!

Nielson in de avond

In de avond namen de Amersfoortse Emily Hill en natuurlijk Nielson bezit van het podium. Dat werd één groot feest. Mensen zongen luidkeels mee en dansten de sterren van de hemel, voor zover mogelijk in hun bootjes. Zowel op als langs het water werd volop genoten van twee prachtige concerten.

We durven te stellen dat de kou tijdens deze concerten volledig uit de lucht was!

Bekijk de aftermovie, gemaakt door Smulders Audiovisueel.