Ben je net verhuisd naar het Soesterkwartier of woon je er al jaren? Wat jouw band met de wijk ook is, wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!
Wij(k)verhalen is een bijzonder project waarin wijkbewoners samen hun verhalen delen en vastleggen. Onder begeleiding van Raymond Vis werk je aan een boek met foto's en verhalen over het Soesterkwartier.
Dat kan van alles zijn: een verhaal over je oude school, een herinnering aan een bijzondere buur of een toekomstdroom voor jouw straat. Uiteindelijk bundelen we alle verhalen in een prachtig boek!
Raymond Vis groeide op in het Soesterkwartier en schreef een boek over zijn jeugd. Hij is dus de ideale persoon om de deelnemers aan Wij(k)verhalen te begeleiden bij het schrijven.
Wij(k)verhalen is een community art-project: een project waarin kunst voor en door de wijk centraal staat. Je gaat dus samen met andere wijkbewoners aan de slag om de unieke verhalen van het Soesterkwartier een podium te geven, in tekst of in beeld Je kunt kiezen wat het beste bij jou past: schrijven of fotografie.
Schrijfworkshops
In vijf gratis workshops van 1,5 uur ga je aan de slag met jouw verhaal over het Soesterkwartier. Samen met Dagmar Holtman en Raymond Vis duik je in het schrijfproces. Je krijgt tips over schrijven, deelt je ervaringen en laat je inspireren door anderen.
Fotografieworkshops
In vijf gratis workshops van 1,5 uur maak je jouw beelden van het Soesterkwartier. Onder leiding van Karin Riethoven, bekend van haar fotoboek over de wijk, krijg je tips en trucs van een ervaren fotograaf. Samen trek je de wijk in op zoek naar dat ene onvergetelijke plaatje.
Een feestelijke afsluiting
Alle verhalen en foto’s worden gebundeld in een heus boek en gepresenteerd tijdens de Zomerparade 2025!
De workshops vinden plaats in het voorjaar van 2025. Lijkt het je leuk om mee te doen, meld je dan aan met het aanmeldformulier. Deelname is gratis!
We nemen na aanmelding contact met je op om de definitieve dagen af te spreken. De workshops worden in het Soesterkwartier gegeven, dus altijd bij jou om de hoek!
Het project Wij(k)verhalen wordt mogelijk gemaakt door