Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Zaterdag 22 juni was het weer zover: het wijkfestival Liendert Rustenburg barstte los op het plein van het PRO33college aan de Wiekslag met als thema ‘We are the champions!’. En zoals verwacht werd het één groot feest, ín de buurt, mét de buurt en vóór de buurt! Zelfs het weer werkte mee, wat natuurlijk bijdroeg aan de vrolijke sfeer.

Opening van het festival door wethouder

Het festival schoot uit de startblokken met een knallend optreden van Drumschool Amersfoort. De ritmes lokten vele mensen naar het plein.

Daarna werd het festival officieel geopend met de overhandiging van de wijktekening van Lex van Elten aan wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh. De Amersfoortse illustrator, bekend van zijn stadsplattegronden en skylines, ging voor die tekening de wijk in en sprak met vele bewoners. Hij maakte zo kennis met de verschillende kanten van Liendert en legde die vast in de tekening. Alle aanwezige bewoners kregen een exemplaar van de tekening.

De wethouder opende het festival met de mooie oproep:  ‘Laten we allemaal een Lex wezen en de verbinding opzoeken!’

Talent uit de wijk op het podium

Daarna barstte het podiumprogramma los met optredens van amateurkunstverenigingen Het Lienderts Orkest, het Amersfoorts Mannenkoor, Gitalento en volksdansvereniging Terpsichore. Ook jongeren uit de wijk lieten zich zien en horen op het podium. Zo was er vanuit Kunstkids   een dansoptreden en een toepasselijke rap met de titel ‘Iedereen hoort erbij!’

De kinderwijkraad heeft kampioenen uit de wijk benoemd en ze een certificaat overhandigd. En de wijkbewoners Marco Hemelrijk (countryzang), Mustafa (saz speler, 16 jaar!) en Mounta.F (rapper, 15 jaar!) lieten zich horen aan het enthousiaste publiek.

En Amersfoorts stadsdichter Tanja ter Brake had een prachtig gedicht over Liendert gemaakt: Een wijk met prik!

 

Kunst uit de wijk

Liendert heeft niet alleen muzikaal talent, maar er lopen ook vele kunstenaars rond. Dat bleek tijdens de expositie van werk van wijkbewoners. Van gevilte tassen en kussens, tot de schilderijen van het wijkatelier en de kunstwerken van Kunstkids: het was een prachtige verzameling van alle creativiteit die er in Liendert is.

Culinair genieten

Een wijkfestival is natuurlijk niets zonder een lekker hapje of drankje. Ook daarin hebben de wijkbewoners zichzelf overtroffen, er waren culinaire heerlijkheden uit acht verschillende landen te koop! Sommige wijkbewoners waren al om 5 uur ’s ochtends opgestaan om al dat lekkers te maken. Er waren zelfs mensen die speciaal hier naartoe kwamen om hun avondeten te kopen, omdat ze wisten hoeveel lekkers hier te krijgen is…ook lekker eten verbindt!

Ontmoeting

Centraal op het plein was ruimte voor ontmoeting. Verschillende organisaties uit de wijk hadden een kraampje et informatie, er kon worden geknutseld bij Amateurkunst033 en Kunstkids en de bibliotheek had een speurtocht uitgezet.

Als afsluiter hebben we met z’n allen We are the champions gezongen! Want, zoals Gitalento al eerder liet klinken: ‘Kampioenen, dat zijn wij!’ Al met al kijken we terug op zeer geslaagde editie van het Multicultureel Wijkfestival Liendert Rustenburg!

Indrukken van een geslaagd wijkfestival