Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

In Liendert/Rustenburg zijn een aantal enthousiaste naaigroepen actief, die wekelijks bijeen komen in projecthuis Madiba of De Groene Stee. Om ook anders met textiel bezig te zijn en te ervaren wat je er mee kan, gaan wij een korte workshopreeks opstarten bij Madiba, waarbij het accent ligt op een kunstzinnige insteek. Een kunstvakdocent begeleidt het project.

Dit project is in eerste instantie bedoeld voor de deelnemers aan de bestaande naaigroepen en andere groepen die binnen Madiba actief zijn met textiel en voor de deelnemers van de naaigroepen in de Groene Stee. Als er nog plek over is, dan kunnen anderen aansluiten.

We gaan een textielwerkstuk maken met een kunstzinnig accent, dat ook nog eens een bruikbaar voorwerp is. Om te beginnen gaan we aan de slag met vilt:

  • Je eigen kussen vilten
  • Je eigen tas vilten

Hebben we nog tijd over, dan gaan we kijken naar wat we kunnen doen met gebruikte kleding, bijvoorbeeld het maken van een tas.

Op 22 juni vindt het multiculturele wijkfestival in Liendert/Rustenburg plaats en die dag willen we de deelnemers de kans geven om ook te laten zien wat ze hebben gemaakt.

Praktische informatie

✔️   5 workshops
✔️   meedoen is gratis
✔️   Docent: Marijke Schurink
✔️   Op dinsdag 21 en 28 mei, 4, 11 en 18 juni
✔️   Van 11.30-12.30 uur
✔️   Bij Projecthuis Madiba, Liendertseweg 87
✔️   Maximaal 12 deelnemers
✔️   Materiaal is aanwezig