Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar uit Kruiskamp Koppel organiseren we in het voorjaar van 2024 een creatief en duurzaam project in de wijk. Samen met natuurpedagoog juf Nynke ondernemen de kinderen verschillende activiteiten die zowel een duurzaam als creatief tintje hebben.

En het leukste is: de kinderen van de kinderwijkraad Kruiskamp hebben dit plan zelf bedacht! Juf Nynke gaat ze helpen met de uitvoering.

Wat gaan de kinderen doen? 

Onder leiding van Nynke gaan de kinderen:

  • een opruimactie organiseren in de wijk;
  • leren over de verschillende (on)kruiden en planten in de wijk;
  • plantjes planten in de wijk;
  • zelf een theemelange bedenken, proeven en maken van de  zelf geplante plantjes en kruiden;
  • zelf een naam verzinnen voor deze thee;
  • en tot slot een eigen mooi versierd theelabel maken. 

Proef Kruiskamp

Op 1 juni tijdens Proef Kruiskamp/Koppel bieden de kinderen hun eigen theemelange aan aan wethouder Stegeman, de wijkwethouder van Kruiskamp/Koppel.

Maar daar stopt het niet, want de kinderen kunnen tijdens Proef Kruiskamp/Koppel samen met Nynke ook potjes versieren met kruidenzaadjes. Eentje voor zichzelf en eentje voor iemand die het goed kan gebruiken. Dus kom allemaal! Deze workshop is gratis.

Hoe doe je mee?

Wil je meedoen aan een van deze activiteiten, stuur dan een e-mail naar Nynke Zandhuis via nynke@unynk.nl. Meedoen is gratis!

Wil je meer weten over Nynke, neem dan een kijkje op www.unynk.nl.

Deze activiteiten worden uitgevoerd door Nynke Zandhuis van Unynk, in opdracht van Amateurkunst033 en zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage van het VSB fonds en KF Hein.