Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

In mei kunnen vrouwen in Kruiskamp-Koppel meedoen aan een bijzonder dansproject: Sfera. Sfera is ontwikkeld door Tatiana de la Fuente in Amsterdam. De methode is daar heel succesvol, er zijn regelmatig bruisende dansmiddagen in verschillende wijken van de stad. En dat willen we graag naar de Amersfoortse wijken brengen, te beginnen met Kruiskamp-Koppel!

Sfera is een dansproject voor vrouwen uit alle windstreken en van alle leeftijden, met en zonder danservaring. Met dans als universele taal, kunnen vrouwen met verschillende culturele achtergronden met elkaar in contact komen en samen actief zijn. In Amersfoort zal Estrella Smith de dansmiddagen gaan begeleiden. 

Over Estrella

Estrella Smith is 19 jaar en opgegroeid in Amersfoort. Ze volgt een dansopleiding in Tilburg, waar ze zich ontwikkelt in verschillende dansstijlen zoals klassiek ballet, modern, contemporary, hiphop en afro.

'Het mooiste aan dans vind ik hoe ik mijzelf in de puurste vorm kan vertalen en in diezelfde taal kan verbinden met anderen. Ik hoop dat ik mijn dans kan blijven ontwikkelen om een verbindende factor te zijn tussen mensen en culturen. Ik heb namelijk ontdekt dat je niet elkaars taal of gewoontes hoeft te begrijpen om samen te bewegen en dat hoop ik te kunnen bijdragen aan project Sfera.'

Praktische informatie

We komen 5 keer bij elkaar op de volgende momenten:

  • zaterdag 4 mei van 14:00 - 15:00 uur
  • zaterdag 11 mei van 14:00 - 15:00 uur
  • zaterdag 18 mei van 14:00 - 15:00 uur
  • zaterdag 25 mei van 14:00 - 15:00 uur
  • zaterdag 1 juni van 11:00 - 12:00 uur

Plaats: De Witte Vlinder, Jan van Galenstraat 30, Amersfoort-Kruiskamp
Meedoen aan de danslessen is gratis.

Hoe meld ik me aan?

Je kunt meedoen aan de danslessen door je op te geven bij Saliha, participatiemedewerker in de wijk. Stuur een whatsapp-bericht naar Saliha via 06 431 41 521.