Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

programma op deze locatie

12.30 Toonkunst Plus

Toonkunst Plus Amersfoort is een dagkoor voor senioren met klassieke muziek als corebusiness. Op dit moment zijn ze bezig met het Magnificat en Gloria van Antoni Vivaldi. Daar zullen ze tijdens de inloopconcerten iets van laten horen. Dat alles onder de bezielende leiding van dirigent Maria den Hertog.

lees meer over dit koor

13.00 Middelpuntkoor

Het Middelpuntkoor is een seniorenkoor met ruim dertig enthousiaste zangers en zangeressen. Ze zingen een breed licht klassiek repertoire. Naast eigen concerten zoekt het koor ook graag naar samenwerking met andere koren en muziekverenigingen. Zo geven zij vorm aan een gevarieerd repertoire, met heel afwisselde projecten.

lees meer over dit koor

13.30 Roca Rosa

Roca Rosa, hét roze koor van Amersfoort, organiseert het Herdenkingsconcert 2024 van de Gemeente Amersfoort. Onderdeel van het programma zijn liederen die, qua sfeer en inhoud, in verband staan met de thema’s afscheid, herdenken en hoop op vrede. O.l.v. Marie Christien Overdulve geven zij een voorproef van deze mooie muziek.

lees meer over dit koor

14.00 Vrouwenkoor Allégresse

Allegresse betekent 'Vreugdezang' en dat is dan ook tekenend voor dit koor. Van zingen word je blij! Momenteel hebben ze veertig zangeressen, die onder leiding staan van de professionele, perfectionistische en geduldige dirigent Paul Michèl Tijssen. Al bijna 13 jaar inspireert hij het koor.

lees meer over dit koor

14.30 Amersfoorts Mannenkoor

Bij het Amersfoorts Mannenkoor geldt: Zingende mannen zijn Gelukkige mannen. Het koor heeft circa vijftig (gelukkige) zangers en heeft een gevarieerd repertoire van klassieke, religieuze en moderne muziek in een tiental talen. Zowel binnen als buiten de fraaie stad Amersfoort geniet het koor bekendheid, en uitwisselingen met Tsjechië, Frankrijk en Engeland garanderen de internationale allure.

lees meer over dit koor

15.00 St. Joris Kamerkoor

Het St. Joris Kamerkoor is een gemengd kamerkoor met acht sopranen, acht alten, zes tenoren en zes bassen. Ze zingen religieuze en religieus geïnspireerde muziek van alle tijden. Daarin beschouwen ze de tekst en muziek als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze geven met hun muziek uitdrukking aan de betekenis van de composities.

lees meer over dit koor

15.30 Swing Close

Swing Close staat voor alle stijlen van gezongen, lichte muziek: meerstemmig, afwisselend en altijd met veel enthousiasme. Het plezier van het samen (4- tot 8-stemmig) zingen en musiceren bij Swing Close staat altijd voorop. Want waar 'Swing' slaat op de wijze waarop onze muziek over de bühne wordt gebracht, slaat 'Close' op de manier waarop het zover komt. 

lees meer over dit koor

16.00 Theaterkoor Voice Box

Theaterkoor Voice Box is als een ijshoorntje met 3 bolletjes: wereldmuziek, klassiek en pop met een sausje van theater en een toefje aparte locaties. De kers? Het grote enthousiasme waarmee dit grote koor elk publiek betovert! O.l.v. dirigent Fabian Wasterval brengt het koor nieuw en oud repertoire ten gehore. 

lees meer over dit koor

16.30 Overdagkoor Amersfoort

Waarom 's avonds zingen als het overdag kan? Het Overdagkoor is een gemengd koor van 30 leden, die overdag tijd hebben om te zingen. Met veel plezier! Het repertoire is zeer afwisselend. Van klassiek tot pop en alles wat daar tussen in ligt. Ze zingen meerstemmig met pianobegeleiding van de dirigent, die achter de piano dirigeert. 

lees meer over dit koor

Wil je je stem verbeteren?

Bij Scholen in de Kunst kan het! 

bekijk de mogelijkheden