Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Programma op deze locatie

13.00 Vrouwenkoor Capricciosa

Vrouwenkoor Capricciosa is in 1994 opgericht. Het is een klein gezelschap, bestaande uit muzikale, goed zingende vrouwen die open staan voor allerlei interessante muziek en boeiende programma’s. Het is een hechte groep vrouwen die elkaar inspireren en beter maken. Het koor heeft op dit moment zestien leden. Meestal wordt er vierstemmig gezongen.

lees meer over dit koor

13.30 Cellar Gospel Seventy

Cellar Gospel Seventy is een meerstemmig christelijk koor dat open staat voor iedereen en respect heeft voor iedere geloofsovertuiging. Het koor staat onder de bezielende leiding van Wibo Hijink. Naast het dirigeren, schrijft hij ook arrangementen en componeert zelf muziek. Iedereen is vrij om eens te komen luisteren en/of meezingen.

lees meer over dit koor

14.00 Tourdion

Tourdion is een enthousiast koor uit Amersfoort dat al sinds 1979 bestaat. Het koor bestaat uit circa 35 personen verdeeld over vier stemgroepen. Tourdion zingt onder de bezielende leiding van dirigent José Kamminga. Tourdion zingt een breed palet aan liedjes, talen en muziekstijlen. Geniet van de Beatles, Frida Boccara, Jenny Arean, Guiseppe Verdi en nog veel meer.

lees meer over dit koor

14.30 Forevergreens

Forevergreens is een gezellig, gemengd koor met zo'n 45 leden onder de enthousiaste leiding van Paul Brandsma. Het repertoire bestaat uit meerstemmige, heerlijke, bekende evergreens, die iedereen vanzelf meezingt. Nummers waar iedereen blij van wordt. Er wordt om de week gerepeteerd op de woensdagavond en na afloop is er nog een gezellige derde helft.

lees meer over dit koor

15.00 Shantykoor Westenwind

Shantykoor Westenwind zingt nog echte shanty’s en zeemansliederen in meerdere talen. Het koor treedt met veel plezier en succes op tijdens festivals, evenementen en in diverse tehuizen en instellingen. Naast de traditionele liederen hebben ze een breed repertoire met nummers van The Dubliners tot aan The Beach Boys en van Het Kleine Café aan de haven tot The Wellerman.

lees meer over dit koor

15.30 Rozen en Gladiolen

Rozen en gladiolen bezingt de thema's van het leven, in de meeste gevallen in een vierstemmig arrangement. Liederen, die in schrille tinten een treurig lot schetsen van ongelukkige liefde, dood en verdriet tot diepe vreugde en blijheid. Rozen en Gladiolen bezingt zowel de echte smartlap als het betere levenslied. Ze brengen het op originele wijze, en in veel nummers is de 'saus' van de dirigent te proeven, maar ook andere arrangeurs hebben hen bijgestaan.

lees meer over dit koor

16.00 Sjofar

Sjofar werd opgericht als jeugdkoor, nu meer dan 40 jaar geleden. Inmiddels is is het een interkerkelijk gemengd koor van zo’n 35 leden. Naast een jaarlijks concert zingen ze in diensten en vieringen, maar ook tijdens de jaarlijkse open monumentendag of evenementen via Scholen in de Kunst.

lees meer over dit koor

16.30 Shantykoor Ahoy

Shantykoor Ahoy is een gezellig koor dat shantyliederen in het repertoire heeft. Ze treden regelmatig op in Amersfoortse verzorgingshuizen. Shantyliederen stammen uit de tijd van de scheepvaart waar alles nog met de hand gedaan werd. Het anker binnen halen, de zeilen hijsen en wat te denken van de lading van en aan boord sjouwen. Iedereen van ons kent wel het 'allee hup'. Met dit commando proberen we allemaal tegelijk iets te doen.

lees meer over dit koor

Wil je je stem verbeteren?

Bij Scholen in de Kunst kan het! 

bekijk de mogelijkheden