Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Als amateurkunstvereniging hoef je natuurlijk niet ieder wiel zelf uit te vinden. Soms zijn knelpunten of vragen waar je tegenaan loopt, elders in het land al opgelost. Je vindt hieronder belangrijke organisaties op het gebied van amateurkunst. Neem eens een kijkje op de websites en kijk hoeveel nuttige informatie al beschikbaar is.

Het LKCA

 

Het LKCA is de landelijke kennispartner die culturele en creatieve ontwikkeling voor iedereen mogelijk wil maken. Het LKCA is er ook voor de amateurkunstsector.

Amateurkunst033 heeft nauw contact met het LKCA en woont regelmatig bijeenkomsten bij waar kennis en inspiratie wordt gedeeld.

Als vereniging kun je ook bij het LKCA terecht voor kennis en informatie. Bekijk de speciale pagina voor amateurkunstondersteuning.

Koepels en netwerken

 

In de amateurkunstsector zijn veel verenigingen aangesloten bij een koepelorganisatie of netwerk. Denk bijvoorbeeld aan het Koornetwerk Nederland, de grootste korenorganisatie in Nederland. Door je als vereniging aan te sluiten bij een koepel, heb je toegang tot kennis en ervaring van andere verenigingen en versterk je elkaar.

Op de website van het LKCA vind je een handig overzicht van alle koepels en netwerken in de amateurkunstsector.