KIX VC 2018.jpg

Vocaal centraal festival

Op zaterdag 30 maart 2019 wordt in het Amersfoortse ICOONtheater de volgende editie gehouden van het lichte muziek korenfestival Vocaal Centraal/ BALK festival centraal.

Dit festival wordt georganiseerd voor lichte muziek koren & vocal groups binnen een straal van een half uur reistijd van Amersfoort. Groepen van daarbuiten kunnen zich aanmelden en worden op volgorde van aanmelding toegelaten, na de groepen uit de directe omgeving.
Het festival is interessant voor koren van alle groottes, van kwartetten tot aan grote popkoren.
Met lichte muziek bedoelen we pop, jazz, rock, kortom alles wat niet klassiek is. Als je koor vindt dat het lichte muziek zingt, dan is dit festival voor jou!


Over vocaal centraal

De organisatie van dit festival is in handen van een aantal enthousiaste zangers (Paul Sijben, Sander Gieling) en Platform Amateurkunst, ondersteund door de Bond van Acapella en Lichte Koren (BALK). Een festival voor koren, van kwartetten tot grote popkoren. Zestien groepen krijgen de gelegenheid zich te presenteren voor een jury van wie ze schriftelijk feedback krijgen. De koorleden kunnen de hele dag deelnemen aan workshops. Een gezamenlijke maaltijd en een slotoptreden van een (semi-) professioneel koor maakt deze dag tot een hoogtepunt voor de deelnemende koren uit Amersfoort en omstreken.

Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Vocaal Centraal, daar vind je ook het actuele programma!


Publiek is welkom

Wil je komen kijken? Graag! Je kan op de dag zelf voor € 10,- een kaartje kopen bij de kassa van ICOONtheater. Daarmee zie je alle optredens, inclusief de afsluitende act en workshops op basis van beschikbaarheid.