Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

donderdag 26 oktober 2023
10:00 - 12:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 45,00
Opmerkingen
inclusief een kaartje voor de voorstelling in De Lieve Vrouw

Wishful singing, een inspirerend en betrokken gezelschap van vijf zangeressen, biedt samen met docent Esther Bevers van onze Schrijfschool een reeks workshops voor ouderen aan, geïnspireerd door de voorstelling 'De zin van het leven'. In de workshops gaan 70-plussers op een creatieve manier aan de slag met het thema onder de titel 'Vind je eigen zin!

Creatieve workshops over de zin van het leven

De voorstelling 'De zin van het leven' is ontstaan naar aanleiding van het aangrijpende verhaal van Volkskrantjournalist Fokke Obbema, over de hartstilstand die hij in 2018 kreeg. Samen met Fokke Obbema maakte Wishful singing hier een bijzondere voorstelling van; filosofisch muziektheater met ruimte voor lezing, vraaggesprek en muziek.

Omdat de voorstelling veel los maakte bij het publiek, biedt Wishful Singing dit najaar een verdiepend aanbod van creatieve workshops aan, speciaal gericht op mensen van 70 jaar en ouder.

In de workshops onderzoeken deelnemers met Esther Bevers, docent bij De Schrijfschool, wat voor hen de zin van het leven is en hoe ze dit in een tekst kunnen vangen. De zin van het leven is niet statisch, maar kan veranderen in een mensenleven. Met korte schrijfopdrachten ga je je eigen visie hierop verwoorden. Je schrijft dus een persoonlijke tekst. Schrijfervaring is niet nodig!

Programma 

De workshops zijn op drie donderdagochtenden in het Eemhuis. Een bezoek aan de voorstelling 'De zin van het leven' is bij de prijs inbegrepen. De voorstelling is op donderdag 2 november 2023 om 20.30 uur in Theater De Lieve Vrouw. De workshops worden  begeleid door:

donderdag 26 oktober: Esther Bevers (docent De Schrijfschool) en Saskia Mees (theatermaker en regisseur van ‘De zin van het leven’)

donderdag 9 november: Esther Bevers en Marjolein Stots (zangeres in Wishful Singing)

donderdag 16 november: Esther Bevers

 

Over Wishful singing

Wishful singing is een gezelschap van vijf klassiek geschoolde zangeressen, die zingen in verschillende muziekstijlen. Van klassiek en barok tot close harmony of hedendaags. Ze treden regelmatig op op grote podia en op binnen- en buitenlandse festivals.

Wishful Singing wil met haar werk bijdragen aan een rechtvaardige wereld, waarin het vanzelfsprekend is dat iedereen gelijkwaardig is en volwaardig aan de maatschappij kan meedoen, ongeacht kleur, gender, leeftijd of een beperking, en zonder dankbaar te hoeven zijn.

Voor de workshopreeks 'Vind je eigen zin' werkt Wishful Singing samen met De Schrijfschool van Scholen in de Kunst. Scholen in de Kunst maakt cultuurparticipatie mogelijk voor iedereen in de regio Amersfoort. Onder één dak vind je er muziek, dans, theater, beeldende kunst en schrijven, in diverse lesvormen en workshops.

Logo Wishful singing

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus