Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

donderdag 15 februari 2024
17:00 - 18:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 10,00

DEZE WORKSHOP IS GEANNULEERD.

Wil jij graag kennismaken met muziekimprovisatie, maar weet je niet hoe te beginnen? Lijkt het je leuk om vanuit verschillende invalshoeken zelf muziek te creëren? Dan is de workshop Muziekimprovisatie iets voor jou! In deze workshop maak je kennis met improviseren op je eigen instrument.

Muziekimprovisatie lijkt een beetje op het verzinnen van een verhaal terwijl je het vertelt. Jij gebruikt je instrument - of je stem als je zingt - om geluiden te maken zonder van tevoren te weten wat je precies gaat spelen. Het is als een muzikaal avontuur waarbij je jouw gevoelens, gedachten en emoties kunt uiten door middel van muziek.

5 redenen om mee te doen met de workshop Muziekimprovisatie

> Het draait allemaal om creatief zijn. Je kunt experimenteren met verschillende tonen, ritmes en melodieën om iets unieks te creëren.

> Tijdens improvisatie luister je goed naar wat de andere muzikanten spelen. Het is als een gesprek, maar dan met klanken!

> Muziekimprovisatie stelt je in staat om je gevoelens uit te drukken. Als je blij bent, kan je muziek vrolijk klinken. Als je verdrietig bent, mag het droevig klinken. Het is een manier om te vertellen hoe je je voelt zonder woorden te gebruiken.

> Improviseren doe je samen met andere muzikanten. Het is als een muzikale ‘jamsessie’ waarin iedereen bijdraagt aan het verhaal.

> Je kunt eigenlijk geen fouten maken! Alles wat je speelt, is goed. Uiteraard helpt de docent je hierbij.

Cursus Muziekimprovisatie voor jongeren

Goed om te weten: we geven ook een cursus Muziekimprovisatie voor jongeren. Die start op 29 februari en duurt vijf weken. Dus als de workshop een muzikale snaar heeft geraakt, geef je dan aansluitend op voor de cursus.