Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

maandag 06 november 2023
19:30 - 22:00 uur

Locatie
Charlotte de Bourbonlaan 18h, Amersfoort
Prijs
€ 10,00
Opmerkingen
kaartjes alleen online in de voorverkoop

'Schoonheid zit in de blik'


Op 6 november staat onze beeldend docent Marijke Schurink centraal bij Tertulia Kunstcafé. Juan Carlos Salvia gaat met Marijke in gesprek in de intimiteit van haar eigen atelier. Ontdek tijdens deze avond de bijzondere manier van kijken van deze Amersfoortse kunstenaar.

In een wereld vol visuele ruis en oppervlakkige indrukken, is het een verademing om kunstenaars te ontmoeten die ons uitdagen om verder te kijken, om de betekenis te ontdekken die schuilgaat achter alledaagse materialen en vergankelijke vondsten. Marijke Schurink is zo'n kunstenaar, een meester in het vinden van schoonheid in het ogenschijnlijk gewone en het onverwachte.

Ze maakte sieraden van ijs, zeep, slakken, en waterdruppels. Tijdelijke sieraden die raken aan kwetsbaarheid, sensualiteit en kou. De interactie met de huid geeft ze een nieuwe dimensie.

Het nodigt de kijker uit om met open ogen te kijken, om dieper te graven en te ontdekken wat verborgen ligt achter de oppervlakte. Het is een uitnodiging om wakker te worden, om bewust te worden van hoe mooi de eenvoud van het alledaagse kan zijn.

Boeddhistisch perspectief

In een wereld die vaak voorbijgaat aan de diepere betekenissen, herinnert Schurink ons eraan dat schoonheid overal te vinden is, als we maar de moeite nemen om goed te kijken. Veel van Marijke's werk is geïnspireerd op een boeddhistisch perspectief, waarin de eenvoud van alles om haar heen haar mateloos fascineert. Ze fietst terug om een grijze zelfgebreide wollen handschoen met blauwe vlekjes op te rapen en mee te nemen naar haar atelier. Na jaren krijgt hij een plek in een nieuw werk.

Momenteel werkt Marijke aan een nieuw project, "Oog blikken".  In tableau’s van verschillende textiele materialen zie je bewegende beelden. Filmpjes uit de wereld om ons heen, kleurige architectuur weerspiegeld in een vijver of transparante oorkwallen zwevend in het water als rokjes.

Haar kunst is een uitnodiging om te ontdekken, te reflecteren en te genieten van de rijkdom van onze omgeving, zelfs in de meest alledaagse dingen.

Dit Kunstcafé vind plaats in het atelier van Marijke Schurink aan de Charlotte de Bourbonlaan 18h te Amersfoort. Het aantal plaatsen is beperkt, je kunt alleen online een kaartje kopen in de voorverkoop, niet aan de deur!

NB Goed om te weten: het atelier van Marijke is op de eerste verdieping; er is geen lift beschikbaar.

 

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus