Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 16 maart 2024
13:30 - 14:30 uur

zaterdag 16 maart 2024
16:00 - 17:00

Locatie
Veerensmederij, Soesterweg 330 te Amersfoort
Prijs
€ 12,50
Opmerkingen
Kinderen t/m 12 jaar € 8,50

Op zaterdag 16 maart staat er een bijzondere kindervoorstelling op het programma. Het verhaal van de Bremer Stadsmuzikanten van de gebroeders Grimm wordt dan met muziek en theater verteld voor jong en oud!

Hiervoor heeft Orkestvereniging Amersfoort de samenwerking gezocht met Scholen in de Kunst. Kinderen uit de theatergroep van Scholen in de Kunst, o.l.v. Lisette Mallée, in de leeftijd van 8-11 jaar, vertolken de personages van het sprookje.

Daarbij spelen de musici van Orkestvereniging Amersfoort o.l.v. dirigent Hendrik Jan Brethouwer fragmenten uit bekende en minder bekende klassieke werken van de componisten: Badelt, Morricone, Bartók, Mehul, Smetana, Mendelssohn, Marquez en Piazzolla.

Na afloop van de voorstelling zullen verschillende orkestleden in de foyer staan om kinderen kennis te laten maken met hun instrumenten en de gelegenheid te bieden deze uit te proberen. Een unieke kans om eens te kijken wat goed past. Het wordt een gezellige, bijzondere en muzikale middag met twee voorstellingen: om 13.30 en 16.00 uur.

Zie voor meer informatie en kaartverkoop: www.orkestverenigingamersfoort.nl

Schilderij De Bremer stadsmuzikanten door Jan Nobel
Schilderij: Jan Nobel