Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

woensdag 29 november 2023
16:30 - 20:00 uur

Locatie
Projecthuis Madiba, Liendertseweg 87, Amersfoort
Prijs
€ 0,00

Amateurkunst033 organiseert een ontmoetingsdag voor de Amersfoortse amateurkunstverenigingen eind november.  Daarmee komen we tegemoet aan de wens van de amateurkunstverenigingen om elkaar vaker te ontmoeten en regelmatig kennis en ervaringen te delen.

Twee inspirerende sprekers geven een workshop waar je als vereniging gelijk mee aan de slag kan. Vragen die aan bod komen: is jouw vereniging toekomstbestendig? Waar haal je inspiratie voor een nieuw project? Hoe versterk je elkaar?

Na de workshops is er tijdens het dinerbuffet ruim gelegenheid om bij te praten, kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. 

Locatie Projecthuis Madiba

Amateurkunst033 heeft voor dit ontmoetingsmoment een prachtige plek gevonden: Projecthuis Madiba in Liendert. Madiba (de stamnaam van Nelson Mandela) wil met deze locatie en de projecten graag mensen en allerlei bestaande en nieuwe initiatieven met elkaar verbinden. Wat ons betreft dé plek om elkaar te ontmoeten!

Voor wie

De ontmoetingsdag is bestemd voor bestuursleden en contactpersonen van Amersfoortse amateurkunstverenigingen. Er is plek voor maximaal 2 personen per vereniging. Bij 65 aanmeldingen sluit de inschrijving. Wacht dus niet te lang met aanmelden. Aanmelden is niet meer mogelijk; de inschrijving is gesloten.

Programma 

16.30 - 17.00 uur: inloop en ontmoeting
17.00 - 17.15 uur: opening door wethouder cultuur Tyas Bijlholt & programmaleider cultuurparticipatie Reinier Bavinck
17.15 - 18.30 uur: twee workshops, toelichting hierna
18.30 - 19.45 uur: elkaar ontmoeten tijdens het dinerbuffet

Evelien Nelemans-Wouters                 Casper Broekaart
Evelien Nelemans-Wouters                Casper Broekaart

Workshop 1 

Is jouw amateurkunstgroep klaar voor de toekomst? 

Sta je als amateurkunstgroep wel eens stil om na te denken over de toekomst? Vaak doe je dat als dingen niet zo lekker lopen. Maar ook als het goed gaat, is het fijn om te praten over je ambities. In het land zijn verschillende manieren ontwikkeld om te checken of jouw groep klaar is voor de toekomst. In deze mini-workshop krijg je handvatten aangereikt om de vitaliteit van jouw vereniging te vergroten.

Evelien Nelemans-Wouters werkt binnen ENW Cultuur als zelfstandig adviseur voor overheden en uitvoeringsorganisaties op het gebied van cultuur. Haar jarenlange ervaring en kennis zet ze graag in voor het vergroten van cultuurdeelname. Haar werkzaamheden bestaan met name uit het adviseren over, ontwikkelen en uitvoeren van cultuurbeleid. Daarnaast deelt ze graag haar kennis over amateurkunst en cultuurparticipatie zodat steeds meer mensen kunnen deelnemen aan cultuur.

Workshop 2

De kunst van het samenwerken

Samenwerking staat bij Casper Broekaart voorop. Vandaag geeft hij tips en praktische voorbeelden uit het werkveld. Hoe versterk je elkaar? Waar haal je inspiratie voor een nieuw project op? 

Casper Broekaart is provinciaal coördinator cultuurparticipatie bij Stichting Zimihc en heeft ruime ervaring in de culturele sector. In samenwerking met de provincie Utrecht en het culturele veld werkt hij aan het versterken en verbreden van de culturele infrastructuur. Hiermee vervult Casper een schakelrol tussen het landelijke, provinciale en lokale beleid. Hij helpt culturele organisaties bij het opstarten van nieuwe samenwerkingen en zoekt naar nieuwe manieren om de maatschappelijke meerwaarde van kunst en cultuur uit te dragen.