Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 23 maart 2024
13:00 - 16:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 15,00
Opmerkingen
€ 5,- voor publiek

DEZE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT! Je kunt wel komen kijken en luisteren bij deze masterclass, koop dan een kaartje voor publiek.

Zing je zelf regelmatig en wil je wel eens tips horen van een professionele operazangeres met een internationale carrière? Kom dan kijken naar de masterclass van Maria Fiselier. Maria vertelt over haar vak en coacht een aantal gevorderde zangers.

Het thema van de masterclass is cross-over. Zowel klassiek geschoolde zangers als jazz- en popzangers muziek kunnen meedoen. De deelnemers gaan individueel aan de slag onder begeleiding van Maria. 

Praktische informatie voor de deelnemers
> Deelnemers moeten van tevoren laten weten welke songs ze gaan zingen.
> Deelnemers wordt gevraagd de songtekst goed uit het hoofd te kennen, zodat Maria al haar tijd kan besteden aan de inhoud en interpretatie.
> Maria doet geen vocal warming up. Deelnemers moeten van tevoren zelf hun stem opwarmen. 

Masterclass openbaar voor publiek
Wil je niet actief meedoen aan deze masterclass, maar er wel bij zijn en vanaf de zijlijn meekijken? Dat kan, kijkers zijn van harte welkom, maar vol is vol. Koop hier een kaartje als publiek.

Over Maria Fiselier

Maria Fiselier (Amersfoort, 1988) is een klassiek geschoolde zangeres en werkt voornamelijk in het klassieke muziek -en opera- veld. Daarnaast houdt ze zich ook bezig met andere kunstvormen, muziekstijlen en manieren om creativiteit de wereld in te helpen. Het doel van haar carrière is om mensen te bereiken, de wonderen van muziek te laten zien en ze daardoor verbinden met elkaar.

Maria Fiselier (mezzosopraan) is de derde generatie in de Fiselier-familie in de operawereld, en de eerste met een internationale carrière. Ze studeerde in 2013 af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag met een onderscheiding voor 'Artistry and integrity in performing'. Ook maakte ze deel uit van de National Opera Studio in Londen in het seizoen 2012/13.  Maria volgde masterclasses bij gerenommeerde zangpedagogen als Joyce DiDonato, Brindley Sherrat en Christa Ludwig.

In 2017 deed ze mee aan het programma Tijl B op volle toeren. Hierin was zij samen met André Hazes jr. te gast. Fiselier maakte haar eigen versie van de hit Leef, onder de naam Vivi. In 2018 was zij te zien in het programma Beste Zangers als operazangeres. 

Maria werkte mee aan vele operaproducties, onder meer bij de Nationale Opera. Momenteel is ze als solist verbonden aan de Komische Oper Berlin, waar ze onder andere te zien was als Magdalene in Wagner's Die Meistersinger von Nürnberg, Ottone in Monteverdi's L' incoronazione di Poppea, Mercedes in Bizet's Carmen, en Olga in Tchaikovsky's Onegin.

Maria won diverse prijzen waaronder de publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, en maar liefst 6 prijzen tijdens het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch.

Deze masterclass is bestemd voor 15+.