Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zondag 24 maart 2024
12:00 - 15:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 37,50

DEZE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT!

Wil je leren hoe je op een boeiende manier een anekdote vertelt op een podium? Hoe je met beweging je publiek kunt boeien? Doe dan mee aan de masterclass Stand-up comedy, die over meer gaat dan alleen het vertellen van een goeie grap. Cabaretier Thjum Arts deelt zijn tips en tricks.

Tijdens de Masterclass Stand up comedy neemt Thjum je mee in de wereld van de anekdote. Hoe kom je eigenlijk het podium op lopen en wat heeft dat voor gevolgen voor hoe mensen naar je kijken? Hoe zorg je dat je speelt met wie je bent en wat je vertelt?

Thjum begeleidt iedereen persoonlijk op diens eigen niveau. Dus het maakt niet uit of je al regelmatig op open podia speelt of dat je presentatievaardigheden wilt leren voor speeches op je werk. Uiteraard is er ruimte om alle vragen te stellen die je hebt.

Praktische informatie voor deelnemers
Wanneer je al wel eens optreedt als comedian, neem dan je eigen materiaal mee. Verder helpt het om al te bedenken wat je wil vertellen. Bijvoorbeeld een leuke anekdote. Op die manier kan Thjum je gericht aanwijzingen geven en haal je het optimale uit deze masterclass. Het is echter geen verplichting om iets mee te nemen.

Over Thjum Arts

Thjum Arts (1993, Nijmegen) heeft altijd met veel plezier het toneel beklommen. Toch was het pas op zijn achttiende dat er iets bijzonders gebeurde: hij besloot mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van de school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.

Na het vwo besloot Thjum Politicologie te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat hij zijn propedeuse had behaald besefte hij dat er iets miste. Comedy? Wat was dat eigenlijk? En zo besloot Thjum zich in te schrijven voor comedypodia. Dat hield nooit meer op.

Rond die tijd liep Thjum ook een willekeurig buurtcentrum binnen met de mededeling: “Ik kan iets doen met theater.” Zodoende begon hij improvisatietheaterlessen te geven. Steeds meer optredens en creatieve projecten volgde elkaar op. Gewoon doen, ervaren en af en toe op zijn bek gaan bleek goed te werken.

In 2015, inmiddels derdejaars Politicologie, zat Thjum in de tentamenzaal, keek naar de tentamenvragen en realiseerde zich dat hij niet bepaald geïnteresseerd was in de antwoorden. Hij liep naar voren, leverde zijn blaadje in en kwam niet meer terug. Veel mensen raakten enigszins in paniek over zijn psychische gesteldheid toen hij besloot van het derde jaar universiteit over te stappen naar het eerste jaar van het HBO voor een studie Culturele Maatschappelijke Vorming. Thjum ziet het echter nog steeds als de beste keuze uit zijn leven. In 2019 rondde hij zijn studie af.

Naast zijn nieuwe studie bleef hij meerdere malen per week optreden en verschillende initiatieven uit de grond stampen. Door alles te ervaren, met veel mensen het gesprek aan te gaan en de lol van de mislukking in te zien creëert Thjum mogelijkheden waarvan hij zelf versteld staat. Zo mislukte zijn  optreden bij de finale van de Comedy Talent Award eigenlijk volledig, maar hij kon daar zo hard om lachen met zijn publiek dat datzelfde publiek besloot hem de publieksprijs te geven.

Kwetsbaarheid, creativiteit, improvisatie, humor en op tijd naar bed gaan hebben Thjum vaak gered. Dit zijn dan ook de waarden die zowel in zijn cabaret/comedy performance als in zijn werk als leraar/regisseur/workshopdocent terugkomen.

Meer weten over Thjum? Neem een kijkje op thjum.nl.

Deze masterclass is bestemd voor 15+.