Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zondag 24 maart 2024
10:00 - 13:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 5,00

Leerlingen van de School voor Talent Muziek van Scholen in de Kunst worden tijdens deze masterclass individueel door pianist Frank van de Laar begeleid. Een unieke kans voor publiek om deze masterclass bij te wonen en te zien hoe zijn aanwijzingen het spel van de leerlingen verandert.

Over Frank van de Laar

Frank van de Laar (1965, Laren) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium, waar hij in 1989 met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie bij Karl-Heinz Kämmerling in Hannover en bij Naum Grubert in Amsterdam. In 1987 won hij de derde prijs op het Internationale Brahms Concours in Hamburg. In 1988 won hij de eerste prijs op het Postbank-Sweelinck Concours en maakte hij zijn debuut in het Concertgebouw. Sindsdien heeft hij over de hele wereld met lovende kritieken opgetreden en heeft hij vele onderscheidingen en prijzen ontvangen.

Het repertoire van Frank varieert van Bach tot hedendaagse muziek, inclusief minder bekende maar interessante klassieke en nieuwe meesterwerken. Daarnaast is hij zeer actief op het gebied van kamermuziek. Hij heeft ruim vijfentwintig cd's opgenomen en is veelvuldig op radio en tv verschenen.

Frank van de laar is ook hoofdvakdocent piano aan de conservatoria van Amsterdam en Zwolle.

Masterclass openbaar voor publiek
Wil je niet actief meedoen aan deze masterclass, maar er wel bij zijn en vanaf de zijlijn meekijken? Dat kan, kijkers zijn van harte welkom, maar vol is vol. Koop hier een kaartje voor publiek.