Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 23 maart 2024
09:30 - 12:30 uur

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 7,50

Heb je muziekles en worstel je met hoe je nou het beste thuis oefent? Kom dan naar de masterclass van Wieke Karsten, die zelf een methode ontwikkelde om effectief te oefenen. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over hoe je brein werkt en wat er precies gebeurt tijdens het oefenen. 

Een muziekinstrument bespelen is een geweldige hobby, waarin je je hart en ziel kwijt kunt. Je kunt het in je eentje doen of samen met anderen en er is eindeloos veel prachtig repertoire om van te genieten. En of iemand nou net is begonnen met spelen, of al jaren les heeft, thuis wordt er vast heel wat tijd besteed aan oefenen.

Hoe oefen je effectief?

Hoe zit het nou precies met dat oefenen? Hoe lang oefen je, hoe vaak, en op welke manier? Wanneer is het ‘effectief’ en wanneer helemaal niet? Wat is ook alweer de rol van focus tijdens het oefenen? En wat is eigenlijk de relatie tussen focus, oefenen en onze hersenen?  

In deze (interactieve) masterclass is het (in)studeren van muziekstukken het onderwerp van gesprek. De masterclass start met een interactief ‘college’ over oefenen, repeteren en de effectiviteit ervan. Daarna gaat Wieke met vijf vooraf geselecteerde spelers individueel aan de slag om in de praktijk te laten zien hoe zij werkt. Zo zie je in de praktijk hoe haar methode werkt.

Verzamel komende weken al je vragen rond oefenen en repeteren en doe mee!  

Over Wieke Karsten

Wieke Karsten is fluitist en docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de Nederlandse Fluit Academie en begeleidt professionele musici. In de afgelopen 25 jaar ontwikkelde zij de methode 'Musiceren, studeren en het brein' en geeft hierover lezingen, workshops en cursussen in binnen- en buitenland.

Augustus 2019 verscheen haar (laagdrempelige) boek 'In de muziek' dat lovend werd ontvangen. Het boek is een aanrader voor iedereen die muziek maakt of hier meer over wil weten.

Meer weten over Wieke? Neem een kijkje op www.wiekekarsten.nl

Deze masterclass is bestemd voor 13+, dus ook voor volwassenen.