Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 23 maart 2024
13:00 - 16:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 12,50
Opmerkingen
€5,- voor publiek, beperkt plek!

Hoboïste Pauline Oostenrijk geeft in deze masterclass individuele coaching aan een aantal hoboïsten. Wil jij ontdekken wat een heuse master jou kan leren? Geef je dan snel op voor deze masterclass.

In deze masterclass krijg je individueel les van Pauline Oostenrijk. Je speelt een stuk dat thuis je hebt voorbereid. Pauline zal je coachen en inspireren waardoor je nog beter gaat spelen. 

Vergeet niet je partituur mee te nemen!

Masterclass openbaar voor publiek
Wil je niet actief meedoen aan deze masterclass, maar er wel bij zijn en vanaf de zijlijn meekijken? Dat kan, kijkers zijn van harte welkom, maar vol is vol. Koop hier een kaartje voor publiek.

Over Pauline Oostenrijk

Pauline Oostenrijk studeerde hobo en piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en voltooide de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht.

Als hoboïst won ze verschillende prijzen, waaronder de eerste prijs in het IDRS Fernand Gillet hobo concours in Baltimore, die haar een recital in Carnegie Hall opleverde. In 1999 ontving ze de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke muziek.

Van 1993 tot 2018 was Pauline solohoboïst van het Residentie Orkest in Den Haag. Daarnaast is ze altijd actief geweest als solist en kamermusicus en was jarenlang hoofdvakdocent hobo aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Verschillende componisten droegen werken aan haar op, waaronder Louis Andriessen (‘To Pauline O’ voor hobo solo).

Sinds 2018 doceert Pauline o.a. aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze vormt een duo met gitarist Enno Voorhorst, treedt veel op met het The Hague String Trio en maakt deel uit van het Orlando Quintet en Tableaux Vivants. Ze schrijft en componeert ook graag. In 2019 bracht het The Hague String Trio haar compositie ‘Mariken’ in première.

Meer weten over Pauline Oostenrijk? Neem een kijkje op www.paulineoostenrijk.nl.

Deze masterclass is bestemd voor 12+.