Boeken over vroeger zijn heel populair. Je kunt even wegduiken in een andere wereld of een ander leven, bijvoorbeeld in een levensverhaal of een historische roman. Maar hoe schrijf je zo'n historisch verhaal? Wilma Geldof leert het je.
Veel schrijvers beginnen een verhaal dat gebaseerd is op gebeurtenissen uit het echte leven. Maar waargebeurd maakt nog geen goed lopend verhaal.
Wanneer maak je gebruik van feiten en wanneer -of in hoeverre- van fictie? Wat kun je doen als je over beperkte informatie beschikt? En hoe zorg je ervoor dat het geen opsomming van feiten wordt maar een pakkend hoofdstuk?
Schrijver Wilma Geldof maakt dit aan de hand van haar eigen werk inzichtelijk. En natuurlijk ga je zelf ook aan de slag met schrijfoefeningen, zodat je bij je volgende verhaal goed beslagen ten ijs komt!
Wilma Geldof (1962) is schrijver en schrijfdocent. Ze schrijft voor alle leeftijden, maar haar belangrijkste boeken tot nu toe zijn de historische WO2-romans 'Elke dag een druppel gif' (over een overtuigd nazi-kind) en 'Het meisje met de vlechtjes' (over Nederlands jongste meisje in het gewapend verzet).
'Elke dag een druppel gif' werd bekroond met de Thea Beckmanprijs. 'Het meisje met de vlechtjes' werd genomineerd voor de Deutscher Jugendliteraturpreis 2021 en is onderscheiden met de Gustav Heinemann Friedenspreis. Het boek is in zeven talen vertaald en wordt bewerkt tot een internationale film.
Meer weten over Wilma? Neem een kijkje op wilmageldof.nl.
Deze masterclass is bestemd voor 21+.
zaterdag 23 maart 2024
14:00
- 17:00