Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 23 maart 2024
14:00 - 16:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 12,50

DEZE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT!

Fotografeer je veel met je smartphone, maar wil je wel eens tips hoe dat beter kan? Fotograaf Robert Jan Stokman fotografeert sinds 2015 uitsluitend met zijn Iphone en heeft een schat aan tips en ervaringen om jou te helpen betere foto's te maken.

In deze masterclass ontdek je hoe fotografie kan helpen om jouw ervaring van de wereld vorm te geven. Robert Jan vertelt zijn eigen verhaal, maar maakt ook gebruik van en laat zich inspireren door andere beeldmakers, muziek en film. Je wordt geïnspireerd om vooral je eigen blik te laten zien; hoe kijk jij naar de wereld! 

Je gaat zelf aan de slag met foto’s maken en bewerken en krijgt daarbij praktische tips van Robert Jan op het gebied van licht, compositie en het gebruik van de camera van je smartphone.

Robert Jan laat ook zien hoe hij zijn beelden bewerkt met het bewerkingsprogramma Snapseed.

Praktische informatie voor deelnemers
> Zorg dat je enige kennis hebt van de camerafunctie op je smartphone.
> Download van tevoren de app Snapseed op je telefoon.
> Zorg dat je telefoon opgeladen is!
> Neem je oplader mee.

Over Robert Jan Stokman

Robert Jan Stokman fotografeert sinds 1988 en sinds 2015 alleen met Iphone. In 1996 is hij afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten afdeling Fotografische vormgeving. Na zijn studie werkt Robert Jan als freelance fotograaf. Fotografie in opdracht voor diverse opdrachtgevers met name in de zakelijke markt. Portretten en reportages waren de meest voorkomende opdrachten toegepast op websites, vakbladen, brochures en jaarverslagen.

Ook is Robert Jan actief voor verschillende organisaties op het gebied van fotografie. In het verleden voor Fotoforum Amersfoort, Fotofestival Naarden en Fotodok Utrecht en op dit moment voor Het Fotografencafé in Amersfoort.

In 2014 kreeg hij een zware depressie en een burn-out. Maandenlang reisde hij met de trein van en naar de therapie die hij volgde. Toen ontdekte hij zijn iPhone om foto’s mee te maken. Tijdens deze reizen ontstond de fotoserie “Onderweg”, waarin hij zijn blik op de wereld goed kwijt kon. Soms kaal, koud of anoniem maar ook contrastrijk en bijna sprookjesachtig.” [Phonographer, Juni 2017; Barbera Boelen]

Sinds vijf jaar maakt hij veel vrij werk.  Daarvoor heeft hij zijn Iphone altijd bij zich en fotografeert hij veel onderweg. Het bos is bijvoorbeeld een geweldig decor om een verhaal bij te bedenken. Vooral in het voor- en naseizoen kan de lichtval betoverend zijn en lijkt het bos op een gebouw met prachtige gewelven. Het bos spreekt tot zijn verbeelding en dat zie je ook terug in de films en schilderijen die hij graag bekijkt. 

Meer weten over Robert Jan Stokman? Neem dan een kijkje op www.instagram.com/robertjanstokman/.

Deze masterclass is bestemd voor 16+.