Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 23 maart 2024
10:00 - 16:00

t/m

zondag 24 maart 2024
10:00 - 16:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 185,00
Opmerkingen
€ 210,- inclusief lunch op beide dagen

DEZE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT!

Voor de liefhebbers van edelsmeden hebben we een bijzondere masterclass van maar liefst twee dagen. Onder leiding van edelsmid Stephan Bruggeman maak je kennis met een bijzondere Japanse techniek, Mokume gane, waarbij je werkt met verschillende lagen edelmetalen. 

Mokume gane is een eeuwenoude Japanse edelsmeedkunst waarbij unieke, houtnerfachtige patronen worden gecreëerd met diverse lagen edelmetalen. Mokume gane dankt haar naam aan haar uiterlijk: mokume betekent houtnerf en gane metaal. Deze techniek wordt niet vaak toegepast in de edelsmeedkunst omdat het erg arbeidsintensief, fysiek soms wat zwaar en niet echt eenvoudig is. 

Naast het maken van Mokume gane en de daaraan voorafgaande technieken als het uitsmeden en patronen maken, ga je in deze masterclass ook Mokume gane verwerken. Je maakt als het ware een pakketje Mokume gane dat je in je eigen werk kunt gebruiken. 

Je bepaalt zelf of je een klein of groot pakket wil maken. Meestal is het basispakket voor Mokume gane de combinatie van zilver en koper. Maar je mag ook andere combinaties kiezen zoals bijvoorbeeld goud en zilver.

Praktische informatie voor deelnemers

Deze masterclass Mokume gane  is bedoeld voor deelnemers die basiskennis hebben van goudsmeden en bekend zijn met zagen, vijlen, smeden en walsen en niet ‘bang’ zijn voor fysiek werk en vuur.

Zelf meenemen
> Schort of kleding dat vies mag worden
> Heb je lang haar? Maak het dan vast in een staart of knot
> Eigen gereedschap, maar gebruik van het aanwezige gereedschap is ook mogelijk 

Als je een kaartje hebt gekocht voor de masterclass, nemen we contact met je op over de materialen die je wil gaan gebruiken in verband met de bestelling. De bijkomende kosten voor materiaal zijn dus afhankelijk van de keuzes die je maakt.

Over Stephan Bruggeman

Stephan Bruggeman (1985) is in 2009 afgestudeerd als goudsmid en vanaf dat moment ook werkzaam als zelfstandige. Sinds zijn opleiding is hij  gefascineerd door de techniek van Mokume gane. Op de vakschool is hij met deze techniek in aanraking gekomen en is zich hierin gaan verdiepen en experimenteren. Naast deze techniek is Stephan ook edelsteen zetter, graveur en allround goudsmid.

Hij heeft veel cursussen gegeven in goudsmeden maar heeft zich nu helemaal toegelegd op het geven van workshops en masterclasses in de techniek Mokume gane.

Meer weten over Stephan? Neem een kijkje op www.aurorian.nl.

Deze masterclass is bestemd voor 21+.