Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 04 mei 2024
21:00 - 22:00

Locatie
St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 29, Amersfoort
Prijs
€ 0,00

Roca Rosa, hét roze koor van Amersfoort, onder leiding van Marie Christien Overdulve, verzorgt het jaarlijkse herdenkingsconcert in Amersfoort op 4 mei 2024. Het herdenkingsconcert wordt door burgemeester Bolsius aangeboden aan alle inwoners van Amersfoort.

Over LHBTIQ+ mensen die tijdens de tweede wereldoorlog in het verzet of de kampen hebben gezeten is weinig naverteld en zijn veel verhalen verloren gegaan. De oorlog heeft voor verschillende groepen eigen zichtbare en onzichtbare gevolgen gehad. In de keuze van de liederen draagt het koor het recht op diversiteit en erbij-horen uit.

Naast liederen over herdenken en levend houden van de herinnering laat Roca Rosa ook liederen over hoop en vrede uit verschillende taalgebieden horen. Hierbij spelen de gevoeligheden rondom de huidige oorlogen wereldwijd een rol.

Het concert wordt vormgegeven met  muzikale en dansende vrienden van het koor: een ensemble van het Haarlems Clarinet Choir (HCC), saxofonist Harry de Beer en (onze) pianist Henk Veldman, accordeonist Inke Kudde en de dansgroep Rav Brachot.

Een greep uit het programma

> De Vluchteling (Ialos Kambanelis-Mikis Theodorakis-Liesbeth List); 
> For the fallen Laurens Binyon-Mike Sammes);
> Largo (stemmenorkest Sumatra- Antonín Dvorák);
> Keshet Levana (Josef Hader-Bruria Schweitzer);
> Ta lendab mesipuu poole (Miina Härma, Peep Savapik, Juhan Liiv).