Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zondag 12 november 2023
15:00 - 17:00

Locatie
Xaveriuskerk, Het Zand 29, Amersfoort
Prijs
€ 15,00
Opmerkingen
Tot twintig jaar: € 10,-

In de bewerking door orkestlid Etienne Verhagen zijn de vier afzonderlijke opera’s van Richard Wagner, die samen de epische operacyclus Der Ring des Nibelungen vormen, teruggebracht tot een muziekstuk voor kamerorkest van 80 minuten. Flehite Sinfonietta speelt deze wereldpremière van de instrumentale reductie van de beroemde Ringcyclus van Wagner.

Deze bewerking voor (en uitvoering door) amateur-kamerorkest is duidelijk niet bedoeld als een vervanging van de originele Wagner-opera's. Het is eerder een unieke mogelijkheid om kennis te maken met deze prachtige muziek, zonder direct de vier avonden durende cyclus bij te wonen. Dankzij dit arrangement kan een breder publiek genieten van de grootsheid van deze compositie en kunnen amateur-kamerorkesten met de klankwereld van Wagner in aanraking komen. Verhagen heeft dit arrangement Ringsymfonie genoemd en de volgende ondertitel meegegeven: "Niet voor puristen of connaisseurs, wel voor leken en liefhebbers".

 

De muzikale leiding is in handen van Samuel Tamarit Otero, de muzikale leider van het orkest sinds begin 2020, die het muzikale en interpretatieve proces heeft gestuurd en geleid en in samenwerking met Verhagen de puntjes op de i van dit gloednieuwe werk heeft gezet. De integrale wereldpremière van de Ringsymfonie belooft een bijzondere ervaring te worden.