Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 06 april 2024
10:00 - 12:30 uur

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 12,50
Opmerkingen
deelnemers van buiten Scholen in de Kunst: € 20,-

DEZE WORKSHOP IS UITVERKOCHT!

Een workshop voor klassieke gitaristen die graag kennis willen maken met de fascinerende wereld van de flamencogitaar!

Het spelen van flamencogitaar heeft zeker overeenkomsten met het spelen van klassieke gitaar, maar er zijn ook essentiële verschillen. Die betreffen vooral techniek en ritmiek. Juist deze verschillen zijn leerzaam, leuk en interessant en gaan we tijdens de workshop verkennen.

Wat ga je leren?

Je maakt in deze workshop allereerst kennis met het compás, de hartslag van de flamenco. Het compás is de maat of de karakteristieke ritmestructuur van een flamencostijl. En die is net even anders dan de maatsoorten die je kent uit de klassieke muziek.

Verder staan we uitgebreid stil bij de virtuoze techniek van flamencogitaristen. Waar bestaat die techniek eigenlijk uit en wat voor oefeningen helpen daarbij? Natuurlijk gaan we dit ook zelf oefenen.

Eén van de traditionele vormen of stijlen binnen de flamenco is de Soleares. Die gaan we in de workshop combineren met hedendaagse, vrijere vormen.

Na de workshop heb je een eerste indruk gekregen van de flamencogitaar en kennis gemaakt met de ritmiek en de technieken die de flamenco kenmerken.

 

zo doe je mee

De workshop is bedoeld voor leerlingen vanaf een jaar of 14 en volwassenen, die al iets meer gevorderd zijn in het spelen.  Twijfel je over je niveau, bespreek dan met je eigen gitaardocent of de workshop geschikt voor je is.

Je doet mee door je aan te melden en een kaartje te kopen. Nadat je het aanmeldingsformulier hebt ingevuld, word je automatisch doorgestuurd naar de ticketshop.

Wat neem je mee? Een capo, voetenbankje en vergeet je nagels niet! O ja, en je gitaar natuurlijk :-)

KOM OP TIJD, INLOOP VANAF 9.40 UUR!

 

Affiche voor workshop De klank van Andalusië