Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zondag 05 november 2023
15:00 - 17:00

Locatie
Sint Martinuskerk, Kerklaan 22 Hoogland
Prijs
€ 17,50
Opmerkingen
Jongeren t/m 18 jaar gratis

Amersfoorts Kamerkoor: dubbelconcert Einklang

Het Amersfoorts en het Brabants Kamerkoor hebben hun krachten gebundeld en geven een concert met een bijzonder programma. Hierin presenteren zij koorwerken uit de romantiek en van hedendaagse componisten die gedijen bij de warme, ronde klank van een grotere bezetting.

Daarnaast zingen de koren los van elkaar muziek die juist weer mooier klinkt bij een kleinere, transparante bezetting. U hoort o.a. dubbelkorige composities uit de Duitse romantiek zoals Warum toben die Heiden van Mendelssohn en An die Sterne van Schumann. In een dialoog tussen de twee koren worden de teksten levendig verbeeld. Door optimaal gebruik van herhalende harmonieën ontstaat een duidelijk stereo-effect. De componist Hugo Wolf zoekt in Sechs Geistliche Lieder op het gebied van harmonie juist de randjes op en schuurt tegen het moderne aan. De Franse tint aan dit programma zorgt voor luchtigheid met de vrolijke Chansons Françaises van Poulenc en het koesterende Terre Jurassienne van Rosaz. Dirigente, zangeres en violiste Hebe de Champeaux componeerde Mille regrets tijdens de coronalockdown in 2020. Op een tekst uit de renaissance laat zij de smart van het verlies van een dierbare voelen op een eigentijdse manier.

Alles bij elkaar bieden de koren een afwisselend concert met bekende én met nieuwe, verrassende muziek.

Het Amersfoorts Kamerkoor wordt gedirigeerd door Rienk Bakker. Het Brabants Kamerkoor staat onder leiding van Dorien  Schouten.