Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

maandag 28 november 2022
19:30 uur

Locatie
KAdECafé, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 10,00
Opmerkingen
aan de deur €12,50

Op 28 november heeft het Filosofisch Café van Tertulia auteur Mariken Heitman te gast. Het thema van de avond is oorsprong en identiteit, waarbij de vraag 'Wie zijn wij?' het vertrekpunt is. Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, zal daarbij ingaan op de thema's van haar roman Wormmaan. Tijdens de avond is er volop  gelegenheid om met de auteur in gesprek te gaan.

Het boek Wormmaan doet verslag van een surrealistische zoektocht naar oorsprong, identiteit en betekenis. In de roman komen dwergolifanten, erwten en de wording van een mens op ontroerende wijze samen.

Over Mariken Heitman

Mariken Heitman (1983) studeerde biologie in Utrecht en was als tuinder en docent werkzaam in de biologische groenteteelt. In 2019 verscheen haar bejubelde roman 'De wateraap', die onder andere genomineerd werd voor de Jan Wolkers Prijs. Haar tweede roman, 'Wormmaan', getuigt volgens de jury van de Libris Literatuur Prijs van ‘een groot intellect, psychologisch inzicht en literair meesterschap’. Sinds kort heeft Mariken Heitman een eigen rubriek in het boekenprogramma Brommer op zee, over ‘de tuin en schrijven en wat al niet meer’.

Affiche Filosofisch Cafe met Mariken Heitman

 

Doel van het Filosofisch Café:
Hier scharen filosofen, kunstenaars, politici, wetenschappers en publiek zich rond filosofische en actuele vragen om die te verhelderen en naar antwoorden te zoeken. Het Filosofisch Café wil zo het culturele klimaat in Amersfoort en de alledaagse beleving van de deelnemers intensiveren en verruimen.

Scholen in de Kunst en Stichting Tertulia werken samen om een levendig kunst- en cultuurklimaat in Amersfoort te realiseren.