Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 24 september 2022
15:00 - 18:00

Locatie
Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 15,00
Opmerkingen
prijs voor profdansers

September Me - muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers - maakt Amersfoort in het laatste weekend van september tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelt ieder jaar met nieuwsgierige en open blik een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dat jaar. In 2022 is dat: Met Dichte Ogen.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn onze ogen ons voornaamste luik naar de wereld. ’s Nachts als het donker is lijken er mogelijkheden te zijn die we overdag niet zien. Dankzij de muziek kunnen we in contact komen met lagen binnen onszelf die onzichtbaar zijn of onbereikbaar lijken. Met Dichte Ogen is een ode aan de fantasie en de zintuigelijke beleving. Wat zie jij met je ogen dicht?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

DANSWORKSHOP MET DICHTE OGEN
September Me en Scholen in de Kunst werken al jaren succesvol samen. Tijdens deze editie resulteert dit twee bijzondere dansworkshops in het Eemhuis. De workshops worden verzorgd door Saïd Gharbi, geassisteerd door Ana Stegnar.

Onderzoek samen met de blinde danser Saïd Gharbi de wereld met dichte ogen. Beweeg je door de ruimte en pas strategieën en structuren toe die het mogelijk maken om je veilig te voelen in het donker. Terwijl we bewegen, observeren we wat we voelen en luisteren we naar de ruimte om ons heen. Ontmoetingen met andere mensen, muziek, ritme en de immense ruimte en tijd die voelbaar is met de ogen gesloten. Loslaten om ons te laten bewegen.

LET OP: Saïd Gharbi geeft twee workshops:

De eerste workshop is geschikt voor amateurdansers en iedereen die nieuwsgierig is naar bewegen in het donker (16+). Datum: zaterdag 24 september van 11.00 tot 13.00 uur.

De tweede workshops is geschikt voor dansprofessionals van 16 jaar en ouder. Datum:
zaterdag 24 september van 15.00 tot 18.00 uur, voor dansprofessionals.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus