Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 18 maart 2023
10:00 - 16:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 65,00
Opmerkingen
€ 77,50 met lunch

DEZE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT!

In deze masterclass schilderen staat het stadsgezicht centraal. Het werk van kunstenaar Jeroen Hermkens laat zien hoe interessant stadsgezichten als onderwerp kunnen zijn. Tijd dus om er zelf mee aan de slag te gaan!

Voor het eerste deel van deze masterclass ga je naar buiten. De omgeving van het Eemhuis kent mooie plekken. Heb je een mooi stadsgezicht gevonden, dan ga je dat eerst tekenen in zwart-wit. Buiten dus!
Deze zwart-wittekening vormt de basis voor het tweede deel van de masterclass. Terug in het lokaal ga je je tekening uitwerken in kleur met acrylverf op duplexkarton.

 

Over Jeroen Hermkens

Jeroen Hermkens (St Anthonis, 1960) volgde zijn opleiding aan de kunstacademie in Utrecht en Atelier Champfleury in Parijs. Hij is vooral bekend van zijn stadsgezichten. In de loop der jaren verscheen er een indrukwekkende serie litho’s en schilderijen van steden op alle continenten. De laatste jaren heeft hij voor baggeraar Van Oord een collectie geschilderd van al hun werkzaamheden over de hele wereld. Naast stadsgezichten schildert hij ook regelmatig portretten en naakt en is hij gespecialiseerd in het maken van muurschilderingen.

Hermkens exposeert met regelmaat in binnen- en buitenland. Zijn werk is opgenomen in een aantal museale collecties zoals Het Rijksmuseum in Amsterdam, Centraal Museum in Utrecht, Museum Flehite in Amersfoort, Het Drents Museum in Assen, Museum Voorlinden in Wassenaar, Brugge museum en Museum Gouda.

In 1996 kreeg Hermkens De Nederlandse Grafiekprijs voor zijn grote litho’s. In 2006 werd hij gekozen tot 'Kunstenaar van het jaar' in Nederland.

Meer over het werk van Jeroen Hermkens vind je op zijn website: www.jeroen-hermkens.nl/

Deze masterclass is bestemd voor volwassenen.