Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 18 maart 2023
13:30 - 16:00 uur

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 50,00
Opmerkingen
18+

Je wilt een nieuw verhaal schrijven, maar waarover? Moet je alles helemaal zelf verzinnen of kun je ook gebruikmaken van iets dat al bestaat? In deze masterclass laat schrijfster Annet Schaap zien hoe je een verhaal naar je eigen hand zet.

Iedereen die wel eens geprobeerd heeft een verhaal te schrijven, weet hoe moeilijk dat is. Want waar begin je? Bij een karakter of een gebeurtenis? Annet Schaap, schrijfster van het veelgeprezen boek 'Lampje', laat zien hoe je een verhaal naar je hand zet.

Je kunt bijvoorbeeld bestaande personages of verhalen gebruiken als uitgangspunt voor je eigen tekst. 
Annet zet je graag zelf aan het werk; door middel van verschillende oefeningen reikt ze technieken en ideeën aan om tot eigen teksten te komen. Een levendige masterclass waar je gevuld met nieuwe inspiratie vandaan komt.

 

Over Annet Schaap

Annet Schaap (Ochten, 1965) is opgeleid als illustrator en schrijver. Ze heeft boeken geïllustreerd van o.a. Jacques Vriens en Francine Oomen. In 2014 pakte ze het schrijven weer op en drie jaar later debuteerde ze met 'Lampje', een boek dat bekroond werd met ongeveer alle prijzen die er te winnen waren. Het is in bijna dertig vertalingen verschenen en is onlangs bewerkt tot televisieserie. Daarna volgde het boek De meisjes, waarin ze zeven sprookjes bewerkte. De meisjes in deze verhalen zijn niet langer sprookjesfiguren, maar mensen van vlees en bloed.

Kijk voor meer informatie op de website van Annet Schaap.

Deze masterclass is bestemd voor 18+.