Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 18 maart 2023
10:00 - 13:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 5,00
Opmerkingen
kaartverkoop voor publiek

Kamermusicus en altviolist Henk Guittart geeft een masterclass kamermuziek voor een aantal ensembles. Een masterclass bijwonen is ook voor publiek buitengewoon boeiend en leerzaam. Leuk detail: de muziekcarrière van Guittart begon bij de Regionale Muziekschool Amersfoort, de voorloper van Scholen in de Kunst!

Vijf vooraf geselecteerde kamermuziekensembles hebben een stuk voorbereid uit het klassieke repertoire. Henk Guittart geeft een openbare les aan deze ensembles. Zijn werkwijze en gepassioneerde coaching is boeiend en interessant voor musici en publiek.

 

Over Henk Guittart

Henk Guittart (1953) zette zijn eerste schreden in de muziekwereld dus bij de Regionale Muziekschool Amersfoort. Hij studeerde later altviool bij Jürgen Kussmaul en orkestdirectie bij Louis Stotijn in Den Haag. In 1974 richtte hij het Schönberg Ensemble op, waarvan hij tot 1991 altviolist en artistiek leider was. Gedurende 33 jaar, vanaf de oprichting in 1976 tot het einde van het bestaan van het Schönbergkwartet in 2009, was hij de altviolist van dit ensemble.

Henk Guittart trad op in vele landen en nam in totaal 35 cd’s op. Als kamermusicus en altviolist trad Henk Guittart op met The Netherlands Wind Ensemble, Deutsche Bachsolisten, Consortium Classicum, Stuttgart Piano Trio en St. Lawrence String Quartet. Alles bij elkaar maakte hij meer dan 60 opnames als altviolist.

Guittart is een gepassioneerd docent en coach en werkte van 1978 tot 2019 als kamermuziekcoach en dirigent bij verschillende Nederlandse conservatoria. Hij was gastdirigent en gastprofessor aan de muziekacademies in Boedapest, Princeton, Los Angeles (USC), Dresden, Den Haag, Amsterdam, Keulen, Moskou (Tsjaikovski Conservatorium), Manchester, Londen (Guildhall) en Stanford.

Meer weten over Henk Guittart? Neem een kijkje op www.henkguittart.com.