Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zondag 19 maart 2023
12:30 - 16:30 uur

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 70,00

Emailleren is een prachtig oud ambacht, waarbij uit het vuur de mooiste werken tevoorschijn komen. In deze masterclass krijg je eerst een introductie van emaillekunstenares Annemarie Timmer. Natuurlijk ga je naar huis met een zelfgemaakt sieraad of object!

De masterclass begint met een introductie over emaille, om je kennis te laten maken met dit materiaal. Er zijn namelijk verschillende soorten emaille met elk hun eigen ver- en bewerkingsmogelijkheden.

Dan ga je zelf aan de slag met emaille op koper en met emaille op voorgeëmailleerd staal. Op allebei de ondergronden kun je uitproberen wat mogelijk is. Deze proefjes vormen de basis voor een sieraad of object dat je aan het eind van de masterclass gaat maken.

 

Over Annemarie Timmer

Annemarie Timmer (Amersfoort, 1956) studeerde Reclame en reproductie tekenen aan de Grafische School in Utrecht en Monumentale kunst aan Artibus, ook in Utrecht. Zij woont en werkt al 40 jaar in Alkmaar.
Tweemaal per jaar werkt zij op groot formaat met een internationale groep emailleurs in Erfurt, Duitsland. Ook neemt ze regelmatig deel aan internationale symposia in onder andere Duitsland, Tsjechie en Frankrijk.

Meer informatie over Annemarie vind je op haar website. Hieronder vind je wat voorbeelden van haar werk.

Emaillewerk in blauw van Annemarie Timmer   Geëmailleerde schalen van Annemarie Timmer

Deze masterclass is bestemd voor 18+.