Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zondag 19 maart 2023
13:30 - 16:00 uur

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 12,50

Violist Jasper Leclerq is er een meester in: choppen op de viool. Wat het is? Een vorm van ritmisch spelen op je viool waarmee je zelfs een drumstel kunt nadoen. En hij komt naar het Eemhuis voor een masterclass in deze techniek en het verhalend improviseren op je instrument!

Krijg je wel eens de vraag: kan dat gekras eens afgelopen zijn? Nou nee, voorlopig niet! Want dat ‘gekras’ is namelijk precies het geluid waarmee je gaat leren ‘choppen’. Choppen is een ritmisch (krasserig) geluid waarmee je, met je viool cello of contrabas, zelfs een heel drumstel kan nadoen.

En choppen is niet het enige dat je leert tijdens deze masterclass. Tijdens het improvisatie gedeelte krijg je een inkijkje hoe je een zorgeloze zomermiddag uit je instrument tovert...tot het weer omslaat!
Of, wat kun je spelen op een ‘milonga' in A-mineur? Dat dus...en nog veel meer.

Over Jasper Leclerq

Jasper le Clercq was 25 jaar violist in het vermaarde Zapp4. Een improviserend strijkkwartet dat binnen- en buitenland onveilig maakte. Als componist en arrangeur schrijft hij nog steeds voor het strijkkwartet en voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast componeert en arrangeert hij hoorspelen en muziektheaterstukken. Jasper is als docent jazzviool verbonden aan ArtEZ en is co-leider van bigband ArtEZ Big Collective.

Geluksvogel Jasper le Clercq leidt een afwisselend muzikaal bestaan. Met Cloudfish gaat hij het muzikale avontuur aan door, in een duo bezetting van viool en zang, de muziek steeds opnieuw vorm te geven.

Met Ausdauer maakt hij muziektheater vanuit de behoefte om de eigen tijdgeest in muziek en theater te vangen. En samen met altviolist Peter van Praagh onderzoekt Jasper het contemplatieve, meditatieve karakter van muziek en de kracht die daarin schuil gaat.

Deze masterclass is bestemd voor 8+. Twee jaar spelervaring is vereist om mee te kunnen doen.