Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

maandag 19 december 2022
18:30 uur

Locatie
De Rooie Cent, Hooglandseweg-Zuid 34A, Amersfoort
Prijs
€ 39,50
Opmerkingen
inclusief maaltijd en eerste drankje

Op 19 december organiseert Stichting Tertulia een 'Diner pensant', onder leiding van Desiree Berendsen, met als thema levensfasen. Een mooi thema om over in gesprek te gaan in de donkere dagen voor kerst.

Goed eten, goed drinken en een goed gesprek. Dat is een diner pensant: een etentje waarbij aan het denken wordt gezet. Onder het genot van een vijfgangen menu bespreek je de vragen van het leven met je tafelgenoten.

Elke levensfase heeft zijn eigen dynamiek, waardoor het kan lijken of een mens zichzelf in elke nieuwe fase opnieuw moet uitvinden. Hoe doe je dat? Hoe neem je afscheid van de vorige fase en ga je over naar de volgende? Heeft elke levensfase zijn eigen typische karakteristieken of verschilt dat per persoon? Dit soort vragen bespreken we bij een goede maaltijd, onder de bezielende leiding van Desiree Berendsen.

Het gaat daarbij om de vragen en het gesprek, niet om antwoorden of wat juist zou zijn. Tijdens de verschillende gangen bespreken we het thema vanuit verschillende invalshoeken. Elke disgenoot is gespreksgenoot.


Affiche voor Diner pensant bij Tertulia

Scholen in de Kunst en Stichting Tertulia werken samen om een levendig kunst- en cultuurklimaat in Amersfoort te realiseren.