Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 08 oktober 2022
10:00 - 22:00

Locatie
Binnenstad van Amersfoort
Prijs
€ 0,00
Opmerkingen
Voor het slotconcert en het jazz-programma resp. € 22,50 en € 10,00.

Bachdag Amersfoort

Deze herfst wordt de tweejaarlijkse Bachdag eindelijk weer in volle omvang georganiseerd! De Bachdag is dé dag waarbij jong en oud genieten van de muziek van Johann Sebastian Bach in de Amersfoortse binnenstad. In kerken en op andere plaatsen in de monumentale binnenstad wordt Bach gespeeld. Bach zweeft als het ware door de straten van de oude stad. Bekijk snel het uitgebreide programma op de website van de Bachdag.

Amersfoort kent een bloeiend cultureel leven; er wordt zowel op professioneel als amateurniveau veel gemusiceerd.  Tijdens de Bachdag zie je dat terug in de veelzijdige programmering. Professionele musici en amateurs wisselen elkaar af, aangevuld door een aantal muziekverenigingen en koren. En de meeste optredens zijn gratis te beluisteren.

Hoogtepunten in het programma zijn het Bachdad café, Bach op het poppodium in Fluor; een speciaal jazz-programma in de Observant en een Slotconcert met drie koren in de Joriskerk. 

Scholen in de Kunst Tijdens de Bachdag

Docenten van Scholen in de Kunst houden ook van Bach en laten dus van zich horen tijdens de Bachdag. Zo speelt blokfluitdocent Eric Fennis met zijn trio 'Beautiful Bach', een programma dat bestaat uit bewerkingen van cantates en orgelwerken: Bach in een nieuw jasje! 

Fluitdocent Irma Vos en oud-pianodocent Frits Kroese spelen een concert voor fluit en piano.