Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

maandag 12 december 2022
19:30 - 22:00 uur

Locatie
KAdECafé, Eemplein
Prijs
€ 10,00
Opmerkingen
€10,- in de voorverkoop, €12,50 aan de deur

Kunst Café Tertulia heeft op 12 december de Amersfoortse multi-disciplinair kunstenaar Atze Haytsma te gast. Juan Carlos Salvia bevraagt Atze Haytsma over een leven vol kunst.

In de tijd dat de kunststroming van de CoBrA-groep opkomt met kunstenaars als o.a., Lucebert (ooit zijn huisgenoot) Pierre Alechinski, Asger Jorn, Karel Appel, Constant en Corneille, maakt Atze zijn eigen keuzes. Hij is trouw aan zijn eigen stroom en ontwikkelde zijn eigen beeldtaal. Hij werkte met weinig geld en middelen maar met een onuitputtelijke bron van inspiratie. ‘De Vrouw’ staat als thema centraal in zijn werk. De rode draad is de zingeving van het menselijk bestaan.

Zijn manier van naar de wereld kijken wordt gekenmerkt door een poëtische blik. Zo werkt hij behalve als beeldhouwer ook als fotograaf, graficus én dichter. Zijn oeuvre bestaat uit talloze sculpturen, bustes, foto’s en gedichtenbundels. Er verschenen van zijn werk meerdere publicaties met zelfs een lijvige biografie. Hij is nog steeds actief in zijn atelier en heeft nog altijd een levendige stroom herinneringen, waarover hij niet snel is uitgepraat.

Kortom een intrigerend leven vol kunst… je gaat er deze avond alles over horen!

Affiche Atze Haytsma bij Kunst Cafe

Scholen in de Kunst en Stichting Tertulia werken samen om een levendig kunst- en cultuurklimaat in Amersfoort te realiseren.