Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

donderdag 16 juni 2022
12:00 - 17:00

Locatie
Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8, Amersfoort
Prijs
€ 5,00
Opmerkingen
kaartverkoop aan de zaal

Een multidisciplinaire tentoonstelling in het Rietveldpaviljoen. Zeven kunstenaars gingen samen aan de slag met de rol van water in het leven van mensen. Dit levert een expositie op in het Amersfoortse Rietveldpaviljoen waarin de toeschouwer wordt ondergedompeld in de vele gezichten van water. Een onvergetelijke totaalervaring.

We Are Water is een initiatief van audiovisueel kunstenaar Victor Dissel (22) en kunstfotograaf René Dissel (60). René Dissel is naast fotograaf ook muziekdocent bij Scholen in de Kunst. 

Wat kun je verwachten?
Een kunstinstallatie van Victor Dissel die de kijker letterlijk een spiegel voor houdt. Op een hoek van 45 graden hangt een grote spiegel boven het water dat op miraculeuze wijze in beweging komt. 

Waterportretten van René Dissel laten de eenheid tussen mens en water zien. Kunstschilder Ingrid Jansen beschilderde de foto’s met een extra uitdiepende laag.

Met de 'digitale waterval’, een imposant rechtopstaand LED-scherm van 3 meter hoog, laat lichtkunstenaar Emanuel Nijkerk zich laat fascineren door de velen krachten en patronen van water.

Beeldend kunstenaar Ruud Lanfermeijer neemt met zijn mixed-media installatie de toeschouwer mee in de surrealistische werkelijkheid van de gigantische overstroming in zijn woonplaats Altenahr, Duitsland.

Actueel
We Are Water schenkt ook aandacht aan betekenis van water in het actuele maatschappelijke klimaatvraagstuk. Bijvoorbeeld met een fotoserie van René Dissel over het uitgestrekte landschap van de Eempolder en de menselijke invloed daarop. En door een serie lezingen over waterstof en energietransitie door Waterstofmagazine. Hoe kan water onze planeet redden?

Live uitvoeringen
De kunstenaars treden in de weekends op met live uitvoeringen van hun kunstwerk. Denk aan een live schilderperformance ondersteund door geïmproviseerde muziek en videoprojecties. Of een audiovisuele performance, waarin je als toeschouwer wordt meegezogen in de ervaring door videoprojecties en speakers die het publiek omringen.

Opening & première
De première van We Are Water in het Rietveldpaviljoen, op 16 juni 2022, is het startpunt van een tour langs verschillende culturele broedplaatsen in de provincie Utrecht. De première start om 20.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Open
De tentoonstelling is te bezoeken van 16 jun i t/m 31 juli. Geopend op donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang: € 5,00.

Deelnemende kunstenaars: Victor Dissel , Gerben van der Kleij, René Dissel, Emanuel Nijkerk, Ruud Lanfermeijer, Ingrid Jansen, Angelo van den Burg.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus