Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Wereldwijd zijn er meer dan 300 unieke dansstijlen. Van ballet tot countrydans en van de cachucha tot de bourree. Ken jij ze allemaal? De dansstijlen waar we het op deze pagina over gaan hebben ken je waarschijnlijk wel! Namelijk: de 5 populairste dansstijlen in Nederland.

Wil je één van deze populaire dansstijlen leren? Je vindt een link naar ons cursusaanbod bij de dansstijlen waar we les in geven. Ben je op zoek naar de juiste danskleding of dansmateriaal? Wij vertellen je waar het te koop is in Amersfoort.

Hoe bepaal je wat de populairste dansstijlen zijn in Nederland?

Wat is een populaire dans? Dit is een lastige vraag. Je kunt populariteit namelijk op verschillende manier meten. Is de dans populair als hij onder veel mensen bekend is? Als veel mensen de dansstijl beheersen? Of juist als mensen hem leuk vinden om naar te kijken? Wij kijken naar het aantal keer dat de dans opgezocht wordt in Google. Als meer mensen de dans kennen en leuk vinden wordt hij waarschijnlijk ook vaker opgezocht toch? Dit zijn de populairste dansstijlen volgens het zoekvolume in Google:

  1. Ballet 
  2. Salsa 
  3. Streetdance/breakdance/hiphop 
  4. Zumba 
  5. Flamenco 

1.1 de top 5 meest gezochte dansstijlen van 2004 tot 2020. Blauw = ballet, Rood = salsa, geel = streetdance/breakdance/hiphop, groen = zumba en paars = flamenco. 

1. Ballet

Iedereen kent ballet. En dat blijkt ook uit het aantal zoekopdrachten in Google. In Nederland wordt op Ballet meer dan 8100 keer gezocht per maand. Daarnaast wordt er ook nog meer dan 700 keer op klassiek ballet en 320 keer op jazzballet gezocht.

Waar koop je ballet kleding in Amersfoort?
Alles wat je nodig hebt voor ballet koop je bij Firenze Dancewear in Amersfoort. Je kunt ook bestellen via de webshop.

Meer over Ballet
Ben je op zoek naar meer informatie over de ballet en/of andere dansstijlen? Bekijk dan onze inspiratiepagina over klassiek ballet. Wil je direct starten met en gratis proef balletles? Bekijk dan ons cursusaanbod.

GA NAAR HET CURSUSAANBOD BALLET

2. Salsa

Salsa is een dans met voornamelijk Spaanse en Zuid Amerikaanse invloeden. Toch is Salsa niet ontstaan in Spanje of Zuid Amerika. Het waren de New Yorkers met Latijns Amerikaanse achtergrond die de dans bekend hebben gemaakt in de jaren zestig. Sinds eind jaren negentig werd de dans ook populair in West Europa en Nederland.

Waar koop je kleding voor salsa in Amersfoort?
Ook alles wat je nodig hebt voor salsa koop je bij Just 4 Dance op de koestraat of in Amersfoort bij Firenze Dancewear op de Langegracht. Geen zin om er heen te fietsen? Ga dan naar de webwinkel.

Meer over Salsa
Wij hebben geen klassieke salsa lessen. Wel hebben we de Dansconditietraining Tropical, die een beetje geïnspireerd is door salsa. Wil je naast salsa dansen ook fit worden? Dan is Dansconditie Tropical misschien wel iets voor jou.

GA NAAR DE DANSCONDITIE TROPICAL

3. Urban: streetdance, breakdance en hiphop

Onder de titel urban dance vallen verschillende dansvormen uit de straatcultuur: o.a. streetdance/hiphop en breakdance. Bij Scholen in de Kunst combineer je deze diverse dansvormen en leer je je eigen dansstijl ontwikkelen. De muziek bij onze danslessen is vaak uptempo, met een lekkere beat.

Waar koop je kleding voor salsa in Amersfoort?
Kleding voor deze dansvormen koop je eigenlijk in iedere urban kledingwinkel of sportwinkel. Vaak wordt er gedanst in wijde kleding waarin je lekker kunt bewegen. Wat betreft schoenen zijn de meeste sneakers zeker geschikt. 

Meer over Urban
Ben je op zoek naar meer informatie over urban en/of een andere dansstijl? Bekijk dan onze inspiratiepagina’s. Wil je direct starten met en gratis proef dansles? Bekijk dan ons cursusaanbod.

GA NAAR HET CURSUSAANBOD URBAN

4. Zumba

Net zoals salsa is ook zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansstijl. Deze dans is echt bedoeld om fit van te worden. Door de swingende dansbewegingen ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem.

Waar koop je kleding voor Zumba in Amersfoort?
Voor sportieve Zumba kleding kan je ook terecht bij Just 4 Dance of Firenze Dance Wear. Daarnaast hebben de meeste sportwinkels ook geschikte kleding.

Meer over Zumba
Voor meer informatie en Zumba lessen kun je terecht bij Theo Meijer Sport. Zij hebben vestigingen in Amersfoort en Leusden.

5. Flamenco 

De flamenco is een dans afkomstig uit de zuidelijke provincies in Spanje. Kenmerken van de flamenco muziek doen soms denken aan Arabische klanken. De muziek combineert zang, dans, begeleidend klappen (palmas) en gitaarbegeleiding. Het kent strakke 12- tellen ritmestructuren waarop geïmproviseerd kan worden. Klikt dit als iets voor jou?

Waar koop je kleding voor flamenco in Amersfoort?
Ook alles wat je nodig hebt voor flamenco, koop je bij Just 4 Dance of Firenze Dance Wear.

Meer Flamenco
Ben je op zoek naar meer informatie over de Flamenco of een andere dansstijl? Bekijk dan deze pagina over Flamenco. Wil je direct starten met en gratis proef dansles? Bekijk dan ons cursusaanbod.

GA NAAR HET CURSUSAANBOD FLAMENCO

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus