Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Na de drukke decembermaand ligt er in januari een heel nieuw jaar voor je. Misschien heb je je voorgenomen nu eindelijk te beginnen met muziekles of je oude schilderhobby weer op te pakken. Of misschien wil je eindelijk eens uit je comfortzone stappen en ontdekken wat theaterspelen met je doet. Of de danser of schrijver in jezelf ontdekken. Met een cursus van Scholen in de Kunst ga je ongetwijfeld een creatief, kunstzinnig jaar tegemoet. Dus: hoe ga jij 2024 (in)kleuren?  

Wat je drijfveer ook is, januari is hét moment om die stoute schoenen aan te trekken en ook echt te beginnen met die theatercursus of muziekles. Een schat aan nieuwe cursussen ligt voor je klaar, met mogelijkheden om zelfs in lopende jaarcursussen in te stromen. En muzieklessen? Daar kun je vaak meteen mee beginnen.

Weten wat er in januari start? Klik op 'Bekijk de mogelijkheden' hieronder en je ziet een overzicht van alles wat van start gaat vóór de voorjaarsvakantie. Of kijk nog wat verder op deze pagina en lees de interviews met cursisten en docenten.

Goed om te weten: je kunt altijd een gratis proefles doen!

BEKIJK ALLE MOGELIJKHEDEN

verhalen van onze cursisten

Lees het verhaal van Verena

cursist portret & model schilderen

Lees het verhaal van Rose & Isa

Doen samen de cursus Peuterdans

Lees het verhaal van Simone

Leerling viool en School voor Talent

Een greep uit de nieuwe cursussen

Portret & model

21+

Wil je graag leren hoe je een levensecht portret schildert? Of hoe je een goede tekening maakt van een model? Dan zijn onze cursussen Portret & model schilderen echt iets voor jou.

Het schilderen van menselijke figuren en gezichten is zo oud als de kunst zelf. Niets zo boeiend als proberen het unieke van iemands persoonlijkheid in een portret vast te leggen. En het goede nieuws is: je kunt het leren! Er start namelijk een cursus Portret & model schilderen in ICOON, waar ook beginners aan mee kunnen doen.

Bekijk de cursus

Zang voor senioren

60+

Of je nu een ervaren zanger bent of gewoon plezier wilt hebben met zingen, iedereen is welkom bij Zang voor senioren. Deze cursus biedt niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een uitgelezen kans om nieuwe vriendschappen te sluiten.

Bovendien heeft zingen andere voordelen: het verbetert de ademhaling, houdt de stembanden en spieren van het gezicht in goede conditie en stimuleert het mentale en emotionele welzijn. Dus als je een senior bent die van zingen houdt, doe dan lekker mee!

Bekijk de cursus

Afrikaanse trommels

8-14 jaar

Op zoek naar een leuke, laagdrempelige muziekles voor jouw kind? Liever geen moeilijk instrument of muzieknoten leren? Denk dan eens aan Afrikaans trommelen: een cursus waar ontspanning, ritme en samenspel hand in hand gaan.

Afrikaans trommelen doe je in een groep. Je leert dus ook gelijk luisteren naar anderen en en je maakt misschien nieuwe vrienden. Verder kun je al je energie kwijt in het trommelen, dus het helpt je ook ontspannen na een drukke schooldag.

Bekijk de cursus

Kleintje toneel

Groep 3-5

Voor jonge kinderen hebben we speciaal een korte toneelcursus in de aanbieding, waarbij ze op een speelse manier kennismaken met de wereld van theater.

In 15 lessen leren ze hoe je je fantasie inzet bij het uitbeelden van dingen. We spelen dieren, sprookjesfiguren, maar we gaan ook oefenen hoe je met zijn allen een bos kunt uitbeelden of een storm op zee. De kinderen maken ook zelf korte verhaaltjes en in de laatste les mogen de vaders en moeders even komen kijken in het lokaal. Dan laten we zien wat we geoefend hebben.

Bekijk de cursus

Weten van wie je les krijgt?

Lees de interviews

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus