Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Doneer aan het Hanneke Delis Fonds


Ali, Atilla, Greta en Vera. Vier stadsgenoten die met plezier les volgen bij Scholen in de Kunst. Niet vanzelfsprekend, maar mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Hanneke Delis Fonds. Dit fonds laat dromen uitkomen en deelnemers de kracht van kunst ervaren. Om nog meer Amersfoorters financieel te kunnen ondersteunen, start Scholen in de Kunst voor de tweede keer de campagne GEEF KUNST CADEAU!

Het Hanneke Delis Fonds verleent financiële of materiële steun aan personen waarvoor kunstlessen moeilijk toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld omdat ze er geen geld voor hebben of door sociale omstandigheden niet (volledig) in staat zijn zelf de kosten van cursussen/lessen te voldoen. Dit kunnen kinderen, jongeren of volwassenen zijn.

Doel
Het fonds vindt dat iedereen jong en oud – ongeacht geloof, gender en achtergrond - aan kunsteducatie moet kunnen deelnemen. Dit kan alleen door extra financiële bijdragen van particulieren, organisaties en bedrijven. Ook Amersfoorters kunnen meedoen door een schenking aan het fonds te doen. Met jouw bijdrage verlaag je drempels en laat je anderen meedoen met muziek, dans, theater of beeldende kunst.

Hoe kan ik doneren?

Wil je een donatie doen aan het Hanneke Delis Fonds? Dat kan eenvoudig met onderstaande QR-code.

  1. scan de code met je mobiele telefoon
  2. klik op de link
  3. voer het gewenste bedrag in
  4. rond de betaling af via je mobiel bankieren app 

OR-code voor donaties aan het Hanneke Delis Fonds                     

Bijzondere verhalen

Jinava, cursist tekenen

Al sinds Jinava (22) zich kan herinneren tekent ze. Maar door de oorlog in Syrië lukte dat een flinke periode niet. Nu ze sinds twee jaar veilig in Nederland woont, stroomt haar creativiteit weer. 

Lees het verhaal van Jinava

Atte, muziekleerling

Vanaf zijn twaalfde komt Atte Douwes trouw naar Scholen in de Kunst. Om heerlijk piano te leren spelen. Hij geniet daar intens van. Via het Hanneke Delis Fonds zijn deze lessen voor hem binnen handbereik.

Lees het verhaal van Atte

Ali en Atilla, muziekleerlingen

Ali en Atilla houden beiden ongelooflijk veel van muziek en luisteren graag naar Turkse liedjes. Sinds kort krijgen vader en zoon zelf muziekles dankzij het Hanneke Delis Fonds. 

Lees het verhaal van Ali en Atilla

Greta , cursist Zang en gitaar

Na jaren te hebben gewoond in asielzoekerscentra, is Greta ontzettend blij dat ze muzieklessen kan volgen, dankzij het Hanneke Delis Fonds. De lessen hebben haar meer zelfvertrouwen gegeven.

Lees het verhaal van Greta

Vera, cursist beeldend, zang en piano

Creatief talent Vera voelt zich wel eens buitengesloten in de prestatiegerichte maatschappij. Dankzij het Hanneke Delis Fonds kan ze cursussen bij Scholen in de Kunst volgen, waardoor haar eigenwaarde toeneemt.

Lees het verhaal van Vera

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus