Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Onze beeldend docenten zijn meestal ook werkzaam als beeldend kunstenaar en maken prachtige kunst. Zo af en toe exposeert een docent in Amersfoort en dan laten we jullie dat graag weten. Zo kun je op dit moment werk van onze docent edelsmeden Erna Huppelschoten bewonderen in museum Flehite, in de expositie 'De schatkamer van Studio Zand'.

Over de expositie

Ruim twintig jaar werken beeldend kunstenaars Erna Huppelschoten en Frans Ottink samen in het Amersfoortse atelier studioZAND. Als je samen leeft en werkt inspireer je elkaar. Sommige thema's komen terug in beider werk. De thema's natuur, wetenschap, historie, familie en de stad Amersfoort worden in de tentoonstelling uitgelicht.

Voor de expositie brachten Erna en Frans een groot deel van hun serviesgoed, kleine objecten, sieraden, teksten en foto’s samen waar ze de afgelopen 35 jaar aan werkten. In aanvulling hierop struinde het duo door de collectie van Museum Flehite op zoek naar objecten die aansluiten bij hun ambacht, inspiratiebronnen en interesses.

De tentoonstelling 'De Schatkamer van studioZAND' is nog t/m zondag 10 november te zien.

Over het werk van Erna

Een deel van jullie kent Erna als docent edelsmeden, maar wist je dat ze zelf bijzondere sieraden maakt van porselein, zilver en andere materialen? Erna werkt met de betekenis van het sieraad, op de huid, dicht bij de drager. Sieraden zijn voor haar dragers van culturele en spirituele waarden. Sieraden vertellen wat belangrijk is in het leven. Het ambachtelijke maakproces van de sieraden is altijd zichtbaar.

De sieraden van Erna bevatten vaak een verwijzing naar tradities en natuur. Zaaddozen, bloemvormen, groei en afsterven: het vormt een rode draad in al haar werk. Het verhaal dat de sieraden vertellen is waardevoller dan enkel de verschijning of draagbaarheid.

Wil je meer weten over Erna als docent, lees dan het interview op de website!

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus