Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Opstapklas viool, kinderen Groepsles beginners viool, kinderen

Mogelijkheden

Type Groepsles

Hé, leuk dat je deze pagina bezoekt. Op dit moment kun je je niet inschrijven, omdat het cursusseizoen bijna is afgelopen. Vanaf 3 juni 2024 start de inschrijving voor seizoen 2024-2025, dan zien we je graag terug!

Bekijk alle mogelijkheden

Opstapklas viool, kinderen

Introductiecursus vioolspelen voor de allerjongste spelers, waarbij ze spelenderwijs ontdekken of dit instrument bij hen past.

Laagdrempelige vioolles voor kinderen van ongeveer 5 tot 6 jaar (groep 2) waarin spelen, genieten en muziek maken centraal staat. Je kind leert auditief vioolspelen door eerst liedjes te zingen en daarna te spelen. Maar ook door motorische oefeningen voor de ontwikkeling van de linkerhand en vrolijke ritmespelletjes. In de les gebruiken we de oefenstok voor een mooie stokhouding, daarna stappen we over op de strijkstok.

De kleinschalige aanpak en gezellige sfeer zorgen voor veel enthousiasme bij de kinderen. Onze aanpak is niet prestatiegericht; het gaat om de ervaring en het plezier. Elke dag oefenen is nog niet zo nodig, maar stimuleren om de viool een keertje extra op te pakken is natuurlijk fijn. Door de inzet van instructiefilmpjes van de docent, kun je als ouder je kind thuis goed begeleiden.

Aan het eind van deze cursus kan je kind omgaan met de viool en heeft het gewerkt met muzikaal gehoor, ritme, hoog- en laagtonen, de basis van het notenschrift en kan het eenvoudige 3-toonsliedjes tokkelen en de losse snaren strijken. Na deze cursus kan je kind doorstromen naar de beginnerslessen viool.

NB De definitieve dag & tijd wordt altijd besproken met de ouders en kan dus afwijken van wat op de website staat.

Onze docenten

Toon meer docenten